Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Za premještanje deponija iz Dikla 1001 potpis

13.05.2011. 22:00
Za premještanje deponija  iz Dikla 1001 potpis


Nedavno potpisivanje peticije za premještanje deponija iz Dikla bio je povod jučerašnje presice Stranke hrvatskog zajedništva. Prema riječima predsjednika županijskog ogranka Miljenka Marića peticiju je potpisao 1001 građanin, među njima mnoge javne osobe.
– SHZ će peticiju dostaviti gradskoj vlasti, odnosno gradonačelniku Zadra s ciljem da Grad konačno počne rješavati problem deponija u Diklu. Iz problema Dikla i drugih deponija u Zadarskoj županiji vidljivo je da su u sanaciju uložena golema sredstva koja nisu opravdala svrhu. To se posebice vidi u aferi Mladineo i njegovog Fonda za okoliš i energetsku učinkovitost, rekao je Marić.
Njegov stranački kolega i predsjednik ogranka Diklo Zoran Špaleta podsjetio je da su gradski oci obećali izmještanje deponija Diklo do 2010.
– Umjesto toga podigli su ogradu oko deponija i ukinuli sve puteve koji vode do privatnih parcela te ih je Čistoća prisvojila i postala njihov vlasnik. Prije godinu dana, neki od vlasnika tih prisvojenih parcela podigli su tužbu protiv Čistoće, ali do ročišta nije došlo. Umjesto toga Čistoća je nudila vlasnicima otkup parcela za smješnih 3 kn/m2, da bi kasnije prenamijenili u golf igralište i preprodali po znatno većim cijenama, rekao je između ostalog Zoran Špaleta.