Devet mjera pomoći zadarskim poljoprivrednicima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Javni poziv Županije za dodjelu potpora objavit će se do kraja svibnja
Za provedbu ovog Programa u Proračunu Zadarske županije za 2021. godinu osigurano je milijun kuna
Damir MARIČIĆ
Kroz mjere moguće su i potpore za modernizaciju proizvodnje

Župan Zadarske županije 29. travnja donio je Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Zadarske županije (2021. - 2023. godina) na koji je prethodno pozitivno mišljenje dalo Ministarstvo poljoprivrede. Za provedbu ovog Programa u Proračunu Zadarske županije za 2021. godinu osigurano milijun kuna.

Program se sastoji od devet mjera kroz koje se poljoprivrednim proizvođačima daje potpora za obavljanje primarne poljoprivrede proizvodnje te preradu i prodaju vlastitih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na poljoprivrednom gospodarstvu. U Programu je posebni naglasak dan mladim poljoprivrednicima (do 41 godine) za koje su predviđene posebne mjere kroz potporu za osnivanje OPG-a u svrhu samozapošljavanja te kroz mjeru 5 u kojoj su mogući širok spektar potpora za modernizaciju proizvodnje, edukaciju i marketing.

Javni poziv za dodjelu potpora za mjere iz Programa objavit će se do kraja svibnja 2021. godine putem županijske internet stranice (www.zadarska-zupanija.hr). Obavijest o objavi Javnog poziva se objavljuje u dnevnom tisku Javnim pozivom će se utvrditi rokovi i postupak podnošenja zahtjeva za dodjelu potpora i pripadajuća dokumentacija kojom se dokazuje opravdanost investicije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno