Do sada izgrađeno oko 18 kilometara kanalizacijske mreže

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Projekt aglomeracije na području Vrsi
Trenutačno je u fazi projektiranje i ishođenje dozvola za uređaj za pročišćivanje otpadnih voda koji će se nalaziti na granici Grada Nina i Općine Privlaka, kazao je inženjer Ivan Magaš
Toni PERINIĆ
Širi se kanalizacijska mreža u Vrsima

Mega projekt izgradnje aglomeracije Nin - Privlaka - Vrsi napreduje zadovoljavajućim ritmom, istaknuto je na predstavljanju projekta, koje je održano u Vrsima. Realizacija projekta u tijeku je već gotovo tri godine, a radovi obuhvaćaju izgradnju 104 kilometra kanalizacijske mreže i 34 crpne stanice, 31,6 kilometara sanacije vodovoda te izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda II. stupnja pročišćavanja s novim podmorskim ispustom dužine 4,4 kilometra. Ivan Magaš, inženjer Vodovod Vira, pojasnio je u kojoj se trenutačno fazi nalazi projekt na području Općine Vrsi.

- Na području Općine Vrsi do sad je izgrađeno otprilike osamnaest kilometara kanalizacijske mreže, a sanirano je oko dva i pol kilometra vodovodne mreže i ugrađene su dvije crpne stanice, istaknuo je Magaš i dodao kako su u tijeku pripremne radnje za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji će se nalaziti na granici Grada Nina i Općine Privlaka.

- Također, trenutačno je u fazi projektiranje i ishođenje dozvola za uređaj za pročišćavanje otpadnih voda koji će se nalaziti na granici Grada Nina i Općine Privlaka. Uređaj će pročišćavati fekalne otpadne vode s područja aglomeracije. Ulazna građevina uređaja služi za mehaničko pročišćavanje otpadnih voda, a nakon toga slijedi biološko pročišćavanje otpada do preko devedeset posto. Upravna zgrada će biti centralno mjesto kontroliranja procesa i upravljanja strojevima. Nakon pročišćavanja otpadnih voda, slijedi njihovo ispuštanje podmorskim ispustom na dubinu od trideset metara u virsko more, pojasnio je Magaš.

Također, spomenuo je predviđeni kraj radova na projektu.
- Završetak tekućih radova i sanacija postojećih gradilišta očekuje se do završetka sezone, a konačni kraj radova možemo očekivati za godinu, godinu i pol. Početak funkcioniranja kanalizacijske mreže predviđen je za nekoliko godina, rekao je Magaš.
O važnosti samog projekta za područje pod Općinom Vrsi i njezine stanovnike govorio je Marko Rončević, koordinator projekta i stručni suradnik za komunalne poslove.

- Kanalizacijska mreža radi se već nekoliko godina i svakim danom sve više napreduje. Moramo se strpjeti još neko vrijeme, jer je ovo jedan od najznačajnijih projekata koji će se ikad realizirati u našem mjestu. Naši mještani većinom se bave turizmom i ovaj projekt će zasigurno pridonijeti i tom segmentu, zaključio je Rončević.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno