Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Uručene nagrade i zahvalnice najboljima

13.06.2011. 22:00
Uručene nagrade i zahvalnice najboljima


Razredna nastava u našoj se školi odvija u tri, a predmetna u dvije smjene, što su jako teški uvjeti za rad. No unatoč recesiji znamo da je Grad Zadar nastavio aktivnosti u smjeru izgradnje nove školske zgrade na području Crvenih kuća zbog čega smo jako zadovoljni, istaknuo je Kotlar


Tradicionalna proslava Dana škole prigodnim je  programom jučer održana u  OŠ Smiljevac, a ovom su prilikom učenici predstavili sve  ono što su tijekom godine radili, dok su onim najboljima  bile uručene zahvalnice za izvrsne rezultate koje su osvojili  na županijskim i državnim natjecanjima. Prije nego što su se  okupljenima sa svojim glazbenim izvedbama predstavili  školski zbor, orkestar, pjevači i  školske plesne skupine, obratio  se Bernard Kotlar, ravnatelj  OŠ Smiljevac.
Peta škola u Hrvatskoj
– Pozdravio bih najprije sve  one koji nam svojom nazočnošću svake godine uveličaju našu svečanost i to sve  naše bivše djelatnike i učenike  te predstavnike školskog odbora, mjesnih odbora Smiljevac, Crvene kuće, Murvica,  Briševo i Općine Poličnik te  predstavnike Agencije za odgoj  i obrazovanje, Grada Zadra i  Odjela za prosvjetu Ureda  državne uprave Zadarske  županije. Hvala svim našim  učenicima, učiteljima i mentorima na uloženom trudu i  radu zahvaljujući kojem naša  škola ostvaruje izvrsne rezultate. Hvala svim našim djelatnicima koji brinu o tome da  naša škola bude ugodna sredina za život i rad, kazao je  Kotlar, iznijevši potom kratko  izvješće o radu, ulaganjima i  postignućima u protekloj školskoj godini.
Podsjetio je stoga da OŠ  Smiljevac trenutačno pohađa  1.286 učenika u 52 razredna  odjeljenja, a škola zapošljava  84 učitelja i ukupno 98 djelatnika.
Kako je naglasio, zahvaljujući spomenutim brojkama,  ova škola zauzima peto mjesto  po brojnosti među školama u  Hrvatskoj.
– Razredna nastava u našoj  se školi odvija u tri, a predmetna u dvije smjene, što su  jako teški uvjeti za rad. No  unatoč recesiji, znamo da je  Grad Zadar nastavio aktivnosti  u smjeru izgradnje nove školske zgrade na području Crvenih kuća zbog čega smo jako  zadovoljni, istaknuo je Kotlar,  predstavivši potom i izvješće o  kapitalnim ulaganjima pri  čemu je naglasio da je u protekloj školskoj godini u školu  investirano ukupno 789 tisuća  kuna.
Županijska smotra  školskih zborova
Ravnatelj je potom nabrojio  i sve one aktivnosti u kojima je  OŠ Smiljevac sudjelovala te istaknuo da je na općinskoj razini natjecanja iz hrvatskog jezika, Lidrana, vjeronauka te likovne i tehničke kulture sudjelovalo ukupno 77 učenika iz  ove škole, od kojih je njih 10  sudjelovalo i na državnim razinama spomenutih natjecanja.  Posebno je istaknuo i brojku od  čak 108 učenika ove škole koji  su se predstavili na općinskoj  razini natjecanja iz tjelesne i  zdravstvene kulture, a među  kojima se njih čak 52 predstavilo na državnoj razini natjecanja. Ravnatelj je ovom prilikom s ponosom istaknuo i  školski pjevački zbor koji je  nastupio na Županijskoj smotri  školskih zborova i na koncertu  “1.000 glasova Božiću”.
Ravnatelj je potom uručio  zahvalnice vanjskim suradnicima škole, i to zadarskim fotografima koji pomažu u radu  školske fotosekcije OŠ Smiljevac te je posebno zahvalio  učenici Anamariji Žilić koja je  na literarnom natječaju turističke zajednice osvojila prvu  nagradu. Posebnu je zahvalu  uručio i Anđeli Horvat jer je s  fotoaparatom popratila sva  važnija događanja vezana ovu  školu.
Matea Salama top čitač
– Najuspješniji na školskom  natjecanju u čitanju ove školske godine bili su Marija Pedić  iz 4.c razreda i Dušica Zorica iz  5.e razreda, koje po broju bodova dijele prvo mjesto. Iza  njih je Nika Grbić iz 4.c razreda, treći po broju bodova je  Bartul Kajmak iz 4.a razreda,  četvrta je Karla Kasić iz 4.c  razreda, dok je na petom mjestu Vesna Boban iz 4.a razreda,  istaknuo je Kotlar, proglasivši  potom i top čitača godine, a tu  je laskavu titulu odnijela Matea  Salama iz 8.d razreda, koja je u  ovoj školskoj godini pročitala  45 knjiga iz školske knjižnice.
Ravnatelj je potom posebne  zahvalnice podijelio učenicima  i njihovim mentorima koji su  ostvarili zavidna mjesta na  županijskim natjecanjima, a  kojih je ove godine bilo devet i  to iz povijesti, matematike, engleskog jezika, talijanskog jezika, biologije, informatike i fotogrupe.
Uslijedila je potom i podjela  zahvalnica učenicima koji su  dosegli državnu razinu natjecanja i to iz hrvatskog jezika, te  tjelesne i zdravstvene kulture i  to u disciplinama nogomet, odbojka, kros i košarka te u vjeronaučnoj olimpijadi. Ravnatelj je potom posebno predstavio učenicu Marijanu Zrilić  koja je ove godine sudjelovala  na tri državna natjecanja i to iz  engleskog jezika, hrvatskog jezika i talijanskog jezika, a naposljetku i Danijela Paleku,  učenika sedmog razreda koji je  i ove godine osvojio prvo mjesto na Državnom natjecanju iz  matematike i ime svoje škole  proslavio diljem Hrvatske.