Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ćoso: Prve spoznaje o tome što su mir, ljubav, sreća i sloboda dobiju se u vrtiću

14.06.2021. 09:56


Tradicionalnom priredbom, zabavom, svečanom dodjelom diploma i bacanjem kape u zrak, od Dječjeg vrtića Zlatna lučica u Sukošanu oprostila su se 34 predškolaca koji na jesen kreću u školu.
– Dječji vrtić ima 60 predškolaca, matični u Sukošanu 34, područni u Debeljaku 16 i područni u Gorici 10 predškolaca, kazala je Milica Ćoso, ravnateljica Dječjeg vrtića Zlatna lučica najavivši kako će se svečanosti dodjela diploma s prigodnim programom održati zasebno i u Debeljaku i u Gorici.


Odgojena divna generacija djece
– S nama su od druge ili treće godine te nam je izuzetno drago što možemo reći da smo, zajedno s vama dragi roditelji, odgojili divnu generaciju djece, na koju smo jako ponosni, naglasila je Ćoso poželjevši predškolcima puno sreće u novoj fazi njihovog života.
– Vrtić je oaza pozitivnih vrijednosti, središte ljubavi i prijateljstva, čarobna kutija prepuna igre i bezbrižnosti, ali i mjesto na kojemu se najljepše može ‘odsanjati’ djetinjstvo, istaknula je Ćoso.
Tete-odgojiteljice: Maja Dragović, Karla Baričić, Martina Dijan, Marina Burčul, Kristina Rogić i Lucija Nadinić učinile su sve za »svoju« djecu i njihove roditelje da ovaj događaj što duže pamte. U organizaciji su sudjelovale ravnateljica Milica Ćoso, pedagoginja Maja Blaslov Nadinić, zdravstvena voditeljica Leona Ćurković i servirka Majda Bičić.


Puno emocija
– Željela bih posebno zahvaliti Ireni i Tomi Torbarini na napuhancima, a također i Ivanu Paviću i Josi Krešanu što su nam pomogli oko organizacije, kazala je Ćoso.
U razdraganom ozračju kroz pjesmu, ples, glazbeno – scenske prikaze djeca su se oprostila od vrtića i svojih odgojiteljica koje su im s puno emocija dodijelile diplome i zaželjele uspjeh u budućem životu sa svojim roditeljima i učiteljima.
Putem društvenih mreža slike iz Sukošana obišle su Lijepu Našu i svijet.
– Upravo boravkom u vrtiću dijete postaje svjesnije svojih sposobnosti, odnosno onoga što ono samo može. Uz pomoć odgojiteljica ono usvaja znanja koja su u skladu s njegovom dobi i postaje samostalnije, naglasila je Ćoso dodajući kako je cilj da djeca na putu odrastanja budu sretna u vrtićkim danima koji će ostati trajan podsjetnik na radost djetinjstva.




Suze, sreća, ponos
– Sve što treba znati o tome kako valja živjeti, djeca pored roditeljskog doma uče još od vrtića. Prve spoznaje o tome što su mir, ljubav, sreća i sloboda dobiju se u vrtiću, poručila je Ćoso naglasivši kako će vrtić raditi i tijekom ljeta.
Općina Sukošan (Sukošan, Debeljak, Gorica, Glavica) ima oko 4.600 stanovnika od toga oko 400 stanovnika do sedam godina. U općini su tri vrtićke zgrade, Dječji vrtić Zlatna lučica Sukošan i Područni vrtić Debeljak te Područni vrtić u Gorici koji je otvoren prije godinu i pol dana. Gradi se i novi vrtić s jaslicama u Sukošanu koji će se otvoriti početkom nove školske godine 2021./2022.
– U Sukošanu boravi 100 djece i Debeljaku 46 djece od tri do sedam godina, a u Gorici 22 mališana iz Gorice i Glavice. Tijekom ljeta radit će vrtići u Sukošanu i Debeljaku, kazala je Milica Ćoso.
Atmosfera je bila nabijena emocijama, od suza do sreće i ponosa.