Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Raznovrsna događanja spašavaju sezonu

Autor: Katina Vrsaljko

13.07.2009. 22:00
Raznovrsna događanja spašavaju sezonu

Foto: Mirko PETRIČEC



TZ je organizirala četiri manje feštice kroz srpanj i kolovoz. Prva će se održati sutra kad će okupljene uz prikladnu gastroponudu domaćim i stranim hitovima zabavljati grupa Tempo. Na preostalim fešticama atmosferu će zagrijavati Greenhouse Blues Band, grupa Šo Mazgoon i grupa Belfast Food
Osim mora, sunca i odmora, u ljetnim mjesecima ljudima je potrebno i malo zabave. To dobro znaju i u gradu Ninu i njegovoj Turističkoj zajednici. Stoga su se ove godine posebno potrudili te sastavili zanimljiv i raznovrstan program događanja za svoje građane i goste.
Kako priča Marija Dejanović, direktorica TZ grada Nina, program je napravljen sinergijom gradskih službi i turističkih djelatnika, a sve na korist građana i gostiju.
– Cilj nam je privući i ljude iz okolnih mjesta pa smo brižno sastavljali program upravo tako da bude privlačan širokom dijapazonu ljudi. Bit će tako kulturnih predstava i koncerata, crkvenih svečanosti, folklora, opere i glazbenih grupa za mlade, rekla je Dejanović te dodala da je i u ovogodišnjem kalendaru događanja vidljivo da je Nin dobitnik nagrade za kvalitetni i kontinuirani razvoj kulturnog turizma 2008. godine.
Do sad je već održano nekoliko zanimljivih i dobro posjećenih manifestacija. Između ostalih, to su svečani koncert tamburaškog orkestra KUD-a Branimir, Festival sunca i svjetlosti, Dani soli u kraljevskom Ninu te modna revija “Materina priča”.
Umjesto jedne centralne fešte, TZ je ove godine odlučila organizirati četiri manje feštice kroz srpanj i kolovoz. Prva će se održati sutra kad će okupljene, uz prikladnu gastro ponudu, domaćim i stranim hitovima zabavljati grupa Tempo. Na preostalim fešticama atmosferu će zagrijavati Greenhouse Blues Band, grupa Šo Mazgoon i grupa Belfast Food.
Oni nešto drukčijeg glazbenog ukusa, svoje apetite moći će zadovoljiti na koncertima folklorne skupine LADO, klape Cambi, pjevačke skupine Vokalisti Salone, operne pjevačice Sandre Bagarić, opernog pjevača Tvrtka Stipića te klape Intrade. Krajem srpnja održat će se i glazbeno-scenska predstava Hrvatska kruna, a od 1. do 16. kolovoza u Baroknoj kući bit će izložena postava slika Josipa Marinovića.
Vjerojatno najzanimljiviji događaj u Ninu bit će sedma Ninska šokolijada koja će se održati u nedjelju kad će se proglasiti najbolji šokolari i degustirati njihovi proizvodi, sve uz zabavni program KUD-ova i klapa iz Zadarske županije.
Tradicionalno hodočašće brodicama i kopnom na Gospin otočić Zečevo održat će se 5. kolovoza, a u večernjim satima na Trgu Kraljevac nastupit će Šo Mazgoon.
Ninjani će 25. kolovoza kroz crkvene svečanosti proslaviti Dan zaštitnika njihova grada, sv. Marcele i sv. Anselma. Proslavu će uveličati koncert klape Intrade na ljetnoj pozornici kod crkve Sv. Križa.
Ninske pozornice ovog će ljeta ugostiti razne i kvalitetne izvođače što će zaista dati priliku građanima i njihovim gostima da zaborave na probleme i da se uistinu zabave.