Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Šest sigurnih za završnicu

14.07.2020. 14:04


Nakon dva odigrana kola Zadarske ljetne lige, šest momčadi su izborile četvrtinu finala, dok će se četiri momčadi još boriti za dva preostala mjesta. Od četvrtka do nedjelje odigralo se osam utakmica i velik broj gledatelja vidjeo je odličnu, pravu zadarsku košarku i ne sumnjamo da ćemo i trećem kolu te u završnici lige gledati odlične dvoboje.
Subota i nedjelja ipak su donijeli nešto manje neizvjesne dvoboje nego što su odigrano u četvrtak i petak. U subotu je Maslina svladala Strožanac Split sa 69:54. Od početka su igrači Masline kontrolirali rezultat te na ulazu u posljednju dionicu imali deset koševa prednosti. U posljednjih deset minuta slomili su otpor protivnika. Anthony Bauer s 18 koševa predvodio je pobjednika, dok je Duje Dajak zabio 13 za Strožanac. Kukljica je maestralnom trećom četvrtinom došla do pobjede protiv sastava Zaratini Foša. Gubili su otočani nakon prve i nakon druge četvrtine, ali treću su dobili s 30:17, stvorili desetak koševa viška i do kontrolirali dvoboj do kraja. Čak četiri igrača u redovima Kukljice postiglo je 15 koševa; Lovre Paleka, Šime Lisica, Mate Duganžić i Marko Marinović. Teo Muženjak je za poraženi sastav postigao 16 koševa.
Smiljevac se u nedjelju lako razračunao sa »gostima« iz Vodica. U konačnici je završio 113:50, a Honda Marina Vodice su do poluvremena bili na velikom minusu. No, svakako se mora istaknuti da su Vodičani u rosteru imali svega sedam igrača, a da ih je pet odigralo svih 40 minuta. Vrlo jaki sastav Jadera Talvi putovanja u drugom poluvremenu je slomio otpor Bilog Briga. Završilo je 97:74, a »putnike« su predvodili Frane Jusup i Ivan Atelj s 18 koševa. Hrvoje Ćuška je zabio 20 za poraženi sastav.
Još u četvrtak u borbi za prvo mjesto skupine C, Sfinga je nadjačala Bazen rezultatom 89:75 i tako osigurala plasman u razigravanje. Odlični Mileta predvodio je Stafforde do pobjede s 29 poena, 7 skokova i 4 asistencije, Klapan je zabio 13 uz 9 skokova, Škrinjarić 16 poena i 9 asistencija, Juršić je dodao 12 poena. Kod poraženih, Marino Jurjević je zabio 26, Dragan Jurjević 12 uz 11 skokova, Lovrić 11 poena i 10 skokova. Plovanija je upisala prvu pobjedu u ligi s kojom je zadržala šanse za plasman u četvrtfinale za što će im trebati slavlje nad Bazenom u posljednjem 3. kolu. Sukošan je poražen rezultatom 76:66, a Plovaniju je do pobjede predvodio sjajni Paulo Peša s 30 poena, 10 skokova i 5 asistencija dok je Lukić ubilježio double-double učinak s 12 poena i 13 skokova.
Bokanjac je prošle godine osvojio ligu, a sada je ispao u grupi. Nakon što je branitelj titule u prvom dvoboju poražen u dvoboju s Kukljicom, u drugom kolu je bolja bila momčad Sabunjara. Odličnu momčad Sabunjara do pobjedu su vodili Ive Begonja i Ivan Svoboda s 28 koševa. S druge strane Dino Palčić je odigrao maestralan dvoboj s 37 koševa, pet skokova i šest asistencija, no nije mogao pomoći svojoj momčadi. Sabunjar je slavio s 94:90. Još jedan veliki derbi odigrali su Mornarica Kampo Kaštelo i Voštarnica. Nakon odlične utakmice slavio je sastav Mornarice sa 77:69. Obje momčadi imaju velik broj poznatih igrača u rosteru, a Mornaricu su predvodili Mario Pešut s 24 i Vito Barbaroša s 20 koševa. Kod Voštarnice, koju službeno vodi poznati trener Frane »Gefra« Ostojić, Marin Knežević je postigao 17, a Josip Škara 15 koševa. Svakako da će Mornarica u drugom dijelu lige biti jedan od favorita, a Voštarnica mora »zaraditi« još plasman među osam najboljih. U skupini A situacija je jasna. Četvrtfinalisti su Sabunjar Privlaka i Kukljica koji su ostvarili dvije pobjede i njihov međusobni dvoboj riješit će pitanje pobjednika skupine. Prošlogodišnji prvaka Bokanjac je ispao, isto kao i sastav Zaratini Foša.
Ista je situacija i u B skupini, gdje su putnici među osam Smiljevac i Jadera Talvi putovanja, dok su Bili Brig i Honda marine Vodice ispali.
Skupina C je ipak zanimljivija. Sfinga Staffordi su s dvije pobjede osigurali mjesto u četvrtini finala, dok će se za drugo mjesto u međusobnom dvoboju boriti Bazen i Plovanija. Sukošan sigurno neće nastaviti natjecanje nakon posljednjeg kola u skupinama.
Ista je situacija i u skupini D. Mornarica Kampo Kaštelo je siguran putnik dalje, a za drugo mjesto u skupini će se boriti Voštarnica i Maslina.


 


Zadarska ljetna liga




Skupina A: 1. Sabunjar Privlaka 4, 2. Kukljica 4, 3. Bokanjac 2, 4. Zaratini Foša 2
Skupina B: 1. Smiljevac 4, 2. Jadera Talvi putovanja 4, Bili Brig 2, Honda Marine Vodice 2.
Skupina C: 1. Sfinga Staffordi 4, 2. Bazen 3, 3. Plovanija 3, 4. Sukošan 2
Skupina D: 1. Mornarica Kampo Kaštelo 4, 2. Voštarnica 3, 3. Maslina 3, 4. Strožanac Split 2