Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Darko Banić porazio Rena Sinovčića i osigurao četverogodišnji mandat

14.07.2021. 07:06


Nogometni savez Zadarske županije ima novog predsjednika. Na Izbornoj skupštini održanoj u hotelu Kolovare Darko Banić je nakon glasovanja pobijedio dosadašnjeg predsjednika Rena Sinovčića i osigurao četverogodišnji mandat u kojem će voditi NS Zadarske županije. Banić, inače predsjednik NK Primorca iz Biograda, pobijedio je premoćno glasovima skupštinara, a konačni rezultat u njegovu korist bio je 57 prema 40 koliko ih je sakupio Sinovčić.
Bio je ovo treći pokušaj održavanja Izborne skupštine NS Zadarske županije s obzirom da su prethodne dvije opozvane na zahtjev bivšeg predsjednika. Niti ovoga puta nije sve išlo glatko. Na početku sjednice bilo je dosta razgovora o protokolu, tj. kako se skupština treba održavati. Međutim, nakon što je utvrđen dnevni red, pristupilo se glasovanju o izboru novog predsjednika. Kako su dvije kandidature bile pravovaljanje, skupštinari su birali između Darka Banića i Rena Sinovčića. A nakon prebrojavanja glasova bilo je jasno da Banić premoćno odnosi pobjedu na čemu mu je čestitao bivši predsjednik. Darka Banića smo nakon prospavane noći priupitali o tijeku samog izbora kao i o planovima koje želi realizirati u predstojeće četiri godine mandata.
– Prije svega se želim zahvaliti svima koji su mi svojim glasom dali podršku čime su u konačnici podržali i mene i moj program koji sam javno prezentirao. Želim se zahvaliti i onima koji nisu glasovali za mene jer će me oni tijekom mandata motivirati da radim najbolje što mogu na korist cijele nogometne obitelji u Zadarskoj županiji. Nogometni savez ću voditi transparentno kako bi u svakom trenutku svi znali koji su nam ciljevi i kako ćemo ih realizirati. Ne želim se ničim posebno izdvajati već biti jedan od mnogih koji Zadru i Zadarskoj županiji žele bolje nogometne dane te sa svima želim surađivati. Zahvaljujem se dosadašnjem vodstvu Saveza, međutim, moram naglasiti da je moje mišljenje kako se može puno kvalitetnije raditi na koristi svih nogometnih klubova u Zadarskoj županiji. Želim najprije »snimiti« situaciju u Savezu, tj. vidjeti što i kako se radilo u prethodnm razdoblju, a onda ćemo prići realizaciji programa kojeg sam najavio – kazao je Darko Banić, novi predsjednik NS Zadarske županije.
Nakon proglašenja novog predsjednika na njegov prijedlog odmah se pristupilo sastavljanju novog Izvršnog i Nadzornog odbora što je i potvrđeno od strane skupštinara.
Izvršni odbor: Darko Banić (predsjednik), Leopold Burčul (dopredsjednik), dok su članovi Damir Knežević, Danijel Zupčić, Stipe Prtenjača, Damir Kalapać, Luka Tulumović, Krešimir Mikas, Nikola Zorić, Ante Gambiraža i Alen Vukoša.
Nadzorni odbor: Karlo Bukša, Denis Kardum i Zvonimir Morić Gluić.