Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Lopovi vrebaju na neoprezne turiste i kradu sve što stignu

14.08.2020. 08:33


Kako su u posljednje vrijeme učestale krađe na plažama, zadarska policija je uputila apel građanima i turistima da budu oprezniji te da na plažu ne nose veće količine novca, vrijedan nakit ili druge skupocjene predmete.
Onima koji na plaže dolaze svojim vozilima savjetovali su da zatvore sve prozore i zaključaju vrata te da u vozilima nipošto na vidljivom mjestu ne ostavljaju vrijedne predmete. Onima koji na plaže dolaze biciklom preporučili su da bicikl vežu za fiksne predmete poput drveća i ograda.
Za sve vrijedi naputak da na plažu nose samo najpotrebnije stvari i onoliko novaca koliko je potrebno.
Što se tiče osobnih isprava i novca, njih je uputno držati odvojeno, a bankovne kartice odvojeno od zapisanog PIN broja.
Također, policija upozorava građane i turiste da pred drugima bez potrebe ne pokazuju novac i druge vrijednosti te da ključeve koji sadrže nazive i brojeve apartmana, soba i vozila drže na skrovitom mjestu.
– Svoje stvari na plaži imajte pod nadzorom ili ih ostavite pod nadzorom poznate osobe. Pripazite na nametljive osobe koje vam ponude pomoć – nisu svi dobronamjerni. Ako ste ipak postali žrtvom ovog kaznenog djela, o događaju žurno obavijestite policiju na broj 192, apeliraju iz PU zadarske gdje su u posljednja tri dana evidentirali nekoliko krađa na štetu stranih, ali i hrvatskih državljana.
Tako su u srijedu 55-godišnji državljanin Mađarske i 63-godišnji državljanin Njemačke ostali bez vrijednih stvari. Mađaru je na Poluotoku ukraden novčanik s dokumentima, a Njemcu na Puntamici ruksak. U oba slučaja šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna. U ponedjeljak je na plaži u Karinu Gornjem 66-godišnjaku ukraden mobitel, a u noći s utorka na srijedu u Dragama je 47-godišnjak ostao bez skutera, dok je 53-godišnjaku na Viru s broda ukraden uređaj za navigaciju.