Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Umjetnička događanja koja posjetiteljima nude posebno iskustvo

14.08.2021. 12:56


Već 23. godinu zaredom održava se PagArtFestival, jedina umjetička manifestacija na području grada Paga. Ovaj festival održava se isključivo naporom i trudom Umjetničke organizacije »Lovro&Nina« sa sjedištem u Zagrebu. Festival je ovog ljeta obuhvatio četiri događaja s datumima 1., 4., 8. te 12. kolovoza.
Raznolik program PagArtFestivala započeo je blistavim recitalom Lovre Pogorelića u crkvi sv. Frane. U sklopu programa ove godine našao se i jedan glazbeno-scenski projekt koji je ostvario poetičan izričaj Bariccovog teksta »Svila« u gradskoj Kuli Skrivanat. Publika je treću večer imala priliku uživati u profinjenom programu flautistice Renate Penezić i gitarista Darka Petrinjaka u kontemplativnom ambijentu Staroga grada u Pagu. PagArtFestival koristi i oplemenjuje predivne ambijente prostora grada Paga koji zaokružuju takva umjetnička događanja i posjetiteljima nude posebno iskustvo. Svake godine redovito predstavlja i odabranog mladog umjetnika te je tako ove godine posljednju večer, u četvrtak nastupio izvrstan mladi pijanist Arsen Dalibaltayan.
Zbog epidemioloških mjera broj posjetitelja ove godine bio je ograničen, mnogi su ostali prikraćeni za predivna događanja, a poseban ponos PagArtFestivala je ne samo broj nego i kvaliteta publike.