Umjetnička događanja koja posjetiteljima nude posebno iskustvo

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Koncertom mladoga pijanista Arsena Dalibaltayana u četvrtak završio ovogodišnji 23. PagArtFestival
Elvis ŠMIT
Arsen Dalibaltayan

Već 23. godinu zaredom održava se PagArtFestival, jedina umjetička manifestacija na području grada Paga. Ovaj festival održava se isključivo naporom i trudom Umjetničke organizacije »Lovro&Nina« sa sjedištem u Zagrebu. Festival je ovog ljeta obuhvatio četiri događaja s datumima 1., 4., 8. te 12. kolovoza.
Raznolik program PagArtFestivala započeo je blistavim recitalom Lovre Pogorelića u crkvi sv. Frane. U sklopu programa ove godine našao se i jedan glazbeno-scenski projekt koji je ostvario poetičan izričaj Bariccovog teksta »Svila« u gradskoj Kuli Skrivanat. Publika je treću večer imala priliku uživati u profinjenom programu flautistice Renate Penezić i gitarista Darka Petrinjaka u kontemplativnom ambijentu Staroga grada u Pagu. PagArtFestival koristi i oplemenjuje predivne ambijente prostora grada Paga koji zaokružuju takva umjetnička događanja i posjetiteljima nude posebno iskustvo. Svake godine redovito predstavlja i odabranog mladog umjetnika te je tako ove godine posljednju večer, u četvrtak nastupio izvrstan mladi pijanist Arsen Dalibaltayan.
Zbog epidemioloških mjera broj posjetitelja ove godine bio je ograničen, mnogi su ostali prikraćeni za predivna događanja, a poseban ponos PagArtFestivala je ne samo broj nego i kvaliteta publike.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno