Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ćorić: Nisam očekivao da će u petak od 11 sati na tribinama biti čak 5000 ljudi

14.09.2018. 15:34
Ćorić: Nisam očekivao da će u petak od 11 sati na tribinama biti čak 5000 ljudi


Borna je svoj prvi zadarski test položio s odličnim, a u našem se taboru nadaju da će se njegovi suigrači, Ivan Dodig i Mate Pavić, potruditi da do drugog testa i ne dođe. Budu li na istoj razini na kojoj su bili Ćorić i kasnije naš prvi reket Marin Čilić, Hrvatska bi doista mogla već sutra slaviti plasman u finale.     
– Igraju bez dvojice najboljih igrača i samim time nam je olakšan posao. Amerikancima se suzila dubina tima, ne mogu previše miksati što smo očekivali pred početak cijelog meča. Poveli smo s 1-0, vidim i Marin je na najboljem putu da nam donese i drugi bod tako da je krenulo najbolje što je moglo po nas. Sutra će biti izuzetno neizvjestan i zanimljiv meč parova, a naravno da bi bilo idealno da u nedjelju neću ni morati na teren. A ako bude trebalo tu sam – kazao je Ćorić.
Ćorić je za pobjedu osvojio 81 % poena na svom prvom servisu koje je pogađao sa 61 % preciznosti. Naš je tenisač zaradio i visokih 66 % poena na drugom servisu, a od osam prilika za 'break' realizirao je tri. Johnson je imao jednu i tu je iskoristio, ali kod njega je najveći problem bila realizacija drugog servisa (32 %).
Hrvatski tenisač je iskoristio uvjete i podlogu, na kojoj je njegova nadmoć u odnosu na 30. tenisača svijeta još više došla do izražaja.
Po svojoj baki Borna je Zadranin, te mu je sigurno srce ispunjenije nakon što se ugodno iznenadio brojnošću i bučnom podrškom koju je imao u svom meču protiv Johnsona na Višnjiku.
– Publika je bila stvarno fenomenalna i nisam vjerujte očekivao da će u petak od 11 sati na tribinama biti čak 5000 ljudi. Stvarno sam se ugodno iznenadio s tom posjetom i navijanjem koje je baš onakvo kakvo smo i pretpostavljali da će biti u Zadru. Publika je bila baš ona prava, živa i davala mi je pogotovo u drugom setu kad sam padao pravu podršku i to mi je jako puno značilo.