Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Courier: Respektiramo Hrvate, ali…

14.09.2018. 09:29
Courier: Respektiramo Hrvate, ali…


Američki izbornik Jim Courier unatoč otkazima dvojice najboljih Johna Isnera i Jacka Socka ne širi defetizam pred današnji početak polufinala protiv Hrvatske. Svjestan je da su šanse za pobjedom umanjene hendikepom koji ih je snašao, no smatra da su Johnson i Tiafoe uistinu sposobni napraviti velike probleme Ćoriću i Čiliću.
– Odabrali smo Johnsona za naš prvi reket, jer nekako smatramo da bi baš on mogao biti najneugodniji za Hrvate koji su definitivno favoriti u cijelom polufinalu. Borna Ćorić je nevjerojatan igrač, a na našu nesreću upoznali smo njegove teniske mogućnosti kad nas je izbacio u Portlandu u petom meču. Za drugi meč smo postavili mladog Francesa Tiafoea koji ima iza sebe dobru sezonu, ušao je među najboljih 50 igrača svijeta i bez obzira što mu je preko mreže ponajbolji svjetski igrač gladan je ovakvih mečeva tako da vjerujemo da se može doći do rezultata i u tom dvoboju.
Courier je naglasio da meč traje tri dana i da im nitko nema pravo oduzeti san o finalu.
– Ogroman je respekt prema Hrvatskoj, ali smo svjesni da imamo svoju šansu. Krećemo od 0-0, ovo je Davis Cup te se sigurno ne mislimo predati, već želimo ostvariti plasman u finale.
Slično razmišlja i Steve Johnson koji je dobio veliko povjerenje svog izbornika stavivši ga na mjesto prvog reketa. Njegov najveći adut je skor 1-0 u mečevima protiv našeg Ćorića.
– Mislim da će biti jako zabavno nastupit kao prvi na siguran sam punom stadionu i pred gomilom protivničkih navijača. Vrlo sam uzbuđen što ću predstavljati svoju zemlju u ovako velikom sportskom događaju i jedva čekam danas početak tog meča. Borna je vrhunski igrač i očekujem da ću svojom dobrom igrom kao što je to bilo lani na Roland Garrosu zakomplicirati mu život – kazao je Johnson, a njegov kolega Frances Tiafoe nije se previše uzbudio zbog činjenice da će u drugom meču dana igrati protiv šestog igrača svijeta.
– Zahvalan sam svom izborniku na ukazanoj prilici u velikom meču koji pred nama. Siguran sam da ga neću razočarati i da ću pružiti svoj najbolji tenis i smatram da imam šansu iznenaditi Čilića. Svjestan sam da će taj zadatak biti iznimno težak, jer je Čilić jedan od najboljih igrača svijeta i igra pred svojom publikom, no meni je sve to još jedan veći izazov da pokažem kako sam zaslužio biti u reprezentaciji svoje zemlje. I drago mi je što igram danas drugi meč, jer pošto volim spavati do kasno taj termin u 11 sati bih vjerojatno prespavao – kazao je Tiafoe.


Harrison: Čast mi je igrati s mojim velikim prijateljom
Sutrašnji meč parova biti će veliki okršaj ponajboljih doubl igrača na svijetu. Mike Bryan neće igrati sa svojim bratom blizancom Bobom, a ni sa svojim novim partnerom Jackom Sockom s kojim je zasjeo na čelo ATP ljestvice osvojivši ove sezone Wimbledon i US Open. Ipak alternacija u liku Ryana Harrisona nije mu loše sjela.
– Uzbuđen sam što ću igrati sa svojim jako dobrim prijateljem Ryanom. On je veliki igrač parova što je i dokazao prošle sezone osvajanjem Roland Garrosa. U subotu ćemo igrati protiv jakog para i očekujem pravi meč na visokoj razini, a šanse su nam podjednake – kazao je Bryan, a veliku sreću sudjelovanjem u polufinalu Davis Cupa iskazao je Harrison.
– Nevjerojatan je osjećaj biti dijelom reprezentacije svoje zemlje, a pogotovo što me dopala čast igrati zajedno s mojim prijateljem i jednim od najboljih igrača parova na svijetu. Nadam se da ću uspjeti prenijeti na teren svu svoju veliku energiju i da ću s Mikeom uspjeti pronaći onu igru s kojom ćemo uspješno parirati iznimno zahtjevnoj kombinaciji koju čine Pavić i Dodig. Ako budem igrao pola dobro kao što je igrao Mikeov brat Bob s njim u paru onda nema straha za bod kojeg želimo donijeti našoj momčadi u subotu – kazao je Harrison.


Za Couriera zemlja nije problem
Jim Courier istaknuo je da se krivo tumači kako Amerikanci ne vole igrati na zemljanoj podlozi. Štoviše, po njegovim riječima za njegovu momčad bi spora zemlja na Višnjiku mogla čak biti i prednost.
– Zapravo, naša momčad čak i voli igrati na zemljanoj podlozi. To je krivo protumačeno da smo nacija koja ne želi i ne zna igrati na zemlji. Zato nam nije nikakav problem prilagođavanje na sporiju podlogu. Steve Johnson je osvojio Houston ove godine, Tiafoe je također odigrao dosta dobro na zemljanim turnirima tako da se ne zamaramo s podlogom već smo i zadovoljni što je recimo postavljena zemlja, a ne recimo travnata podloga s kojom bismo imali problema – kaže Courier.