Proglašena je najboljom mladom hrvatskom glazbenicom 2020., nastupala u Carnegie Hallu, a tek joj je 21 godina

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Nastup u Zadru
Klavir počinje učiti s 8 godina u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u klasi prof. Ivanke Kordić. Škola je proglašava učenicom s najvećim brojem nagrada i koncerata u povijesti škole
Koncertni ured Zadar
Klavir počinje učiti s 8 godina u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u klasi prof. Ivanke Kordić

Mia Pečnik (Zagreb, 2000.), pijanistica koja je prošle godine proglašena najboljom hrvatskom mladom glazbenicom, koja nastupa po cijelom svijetu i u koju domaća struka već polaže vrlo visoka očekivanja, nastupit će u Zadru u utorak, 21. rujna. Koncert se održava u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati, a ulaznice su dostupne na adresi kuzd.mojekarte.hr.

Osvojila je preko 80 prvih i posebnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima u SAD-u, Kanadi, Hong Kongu, Rusiji, Švedskoj, Finskoj, Poljskoj, Njemačkoj, Belgiji, Švicarskoj, Španjolskoj, Italiji, Austriji, Sloveniji, Srbiji, Mađarskoj i Rumunjskoj. Među brojnim priznanjima ističu se nagrada Mladi glazbenik 2019. godine koju dodjeljuje Zagrebačka filharmonija, nagrada Ivo Vuljević za glazbenika 2020. godine, nagrada na natjecanju Ferdo Livadić u sklopu Samoborskih jeseni 2020., nagrada Grada Svete Nedelje za posebna postignuća na područje glazbe, a također i Oskari znanja koje dodjeljuje naše Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Klavir počinje učiti s 8 godina u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u klasi prof. Ivanke Kordić. Škola je proglašava učenicom s najvećim brojem nagrada i koncerata u povijesti škole. Tijekom trećeg i četvrtog razreda srednje škole je stipendistica Grada Zagreba za izvrsnost. U lipnju 2019. polaže prijemni ispit na Visokoj školi za glazbu i ples u Kölnu kao prvoplasirana među 300 kandidata te je trenutno studentica treće godine u klasi profesora Andreasa Frölicha.

Ostvarila je brojne solističke nastupe od kojih su značajniji recitali u Budimpešti, Bukureštu, Salzburgu, Beogradu, Madridu, Marbelli, Londonu, Krakowu, Katowicama, a u SAD-u bilježi tri nastupa: u Kaufmann Music Centeru te u dva navrata u Carnegie Hallu u New Yorku (Weill Recital Hall). Kao stipendisticu fundacije Werner Richard – Dr. Carl Dörken te u organizaciji agencije Jens G. Becker iz Dortmunda očekuje je niz solističkih recitala u Njemačkoj u 2021. i 2022.

Prvi nastup s orkestrom bilježi s 11 godina, a s 15 debitira sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja. S istim orkestrom nastupila je još u pet navrata: u Zagrebu (KD Vatroslav Lisinski i HNK), Kuvajtu te u dvorani akademije Santa Cecilia u Rimu. Također je nastupila sa Simfonijskim orkestrom HNK Osijek, s talijanskim orkestrom Bazzini Consort u Brescii (Italija), u dvorani poljske Filharmonije Opolska uz Young Symphony Orchestra, s Master Orchestrom u Veroni, u dva navrata sa Zagrebačkim solistima, sa Simfonijskim orkestrom HRT-a u finalu izbora Eurovision Young Musicians Zagreb te također s orkestrom Festivala Svetog Marka.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno