Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Vinko Radovčić dobio Pečatnjak Grada Bjelovara

14.09.2021. 12:18


Uspješnica Drame plus, u koprodukciji s HNK Zadar, dramska predstava »Kabanica« N. V. Gogolja nastavlja nizati uspjehe i izvan Zadra i Zadarske županije.
Nakon Nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju dramsku predstavu u cjelini 2019. i posebnog priznanja za nadahnutu kolektivnu igru glumaca na 27. Festivalu glumca u Vinkovcima 2020., na ovogodišnjem je BOK festu u Bjelovaru, nakon sjajne izvedbe, pred prepunim gledalištem Kabanica dobila još jedno vrijedno priznanje.
Redatelju predstave, Zadraninu Vinku Radovčiću, uručen je Pečatnjak Grada Bjelovara, baš za režiju spomenute predstave. Nagradu mu je svečano uručio Bjelovarčanin Ognjen Milovanović, glumac Gradskog kazališta Komedija u Zagrebu, uz vrlo emotivan govor, te je i pobliže upoznao bjelovarsku publiku s Radovčićevim dosadašnjim teatarskim radom i dostignućima, kao i doprinosom kulturi Grada Zadra.
Pobliže, svojim djelovanjem u kulturi, posebice na području kazališne umjetnosti, Vinko Radovčić već godinama značajno pridonosi Gradu Zadru, od samog sudjelovanja u brojnim kazališnim predstavama, kao glumac i redatelj, preko uspješnog spajanja zadarske neformalne scene s onom klasičnom i institucijskom, što kao krajnji ishod donosi odlične rezultate, pa sve do osnivanja vlastite udruge, Drame plus s kojom već šest godina ostvaruje brojne kazališne uspjehe.
U svom dugogodišnjem pedagoškom radu također postiže značajne rezultate s mladim glumcima, pa je tako desetak mladih Zadrana uspješno upisalo Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, Splitu i Londonu. Autorskim projektom »Lektira na sceni«, kroz brojne kazališne naslove, doveo je u teatar na tisuće novih, mladih lica te stalno oblikuje i oformljuje novu publiku uvijek željnu novih priča s kazališnih daski. Vinko Radovčić snažno utječe na oblikovanje, redefiniranje i podizanje standarda, rasta i razvoja te sveukupnog napretka kazališnog života u Zadru i Zadarskoj županiji.