Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kampu Soline sve bolje ocjene

Autor: Jelica Farkaš

13.10.2008. 22:00
Kampu Soline sve bolje ocjene

Foto: Jelica FARKAŠ



Kako inspektori sam kamp iz godine u godinu sve bolje ocjenjuju, poželio sam ga posjetiti i vidjeti uživo, kazao je Thurn. Biti ocijenjen sa 17 od mogućih 25 bodova, već je veliki napredak za ovaj kamp. No vidim da ima i krupnijih zahvata koji će zasigurno pridonijeti njegovu još boljem plasmanu u idućem razdoblju
Tijekom proteklog vikenda kamp Soline biogradske Ilirije d.d. posjetili su predstavnici ADAC-a iz Njemačke.
Ovaj klub, čija je o glavna djelatnost organizacija putovanja, osnovan još daleke 1904. godine, slovi za jedan od najstarijih klubova i danas broji preko 18 milijuna članova diljem Europe. Posjet kampu Soline upriličen je u sklopu održavanja 2. kongresa kampista Hrvatske koji je u gradu Zadru organiziralo Kamping udruženje Hrvatske. Ova delegacija na čelu sa šefom redakcije ADAC-a Camping vodiči iz Münchena Stefanom Thurnom i Petrom Perkovićem, njihovim predstavnikom za Hrvatsku, posjetila je kamp Soline te o njemu izrazila visoko mišljenje. Naime, spomenuti turistički vodič, kako nam je kazao Petar Perković, može se slobodno nazvati Biblijom putovanja, kako ga inače i nazivaju njemački kampisti, i to zato što su u njemu opisani i ocijenjeni svi bolji europski kampovi. Čelni ljudi Ilirije prepoznali su značenje ovakve promidžbe te već niz godina uspješno surađuju oglašavajući se u ovom vodiču.
– Kako inspektori sam kamp iz godine u godinu sve bolje ocjenjuju, poželio sam ga posjetiti i vidjeti uživo, kazao je Thurn. Biti ocijenjen sa 17 od mogućih 25 bodova, već je veliki napredak za ovaj kamp. No vidim da ima i krupnijih zahvata koji će zasigurno pridonijeti njegovu još boljem plasmanu u idućem razdoblju. Ozbiljno se razmatra mogućnost cjelogodišnjeg rada kampa, a to je dodatna prednost, hrabrost ali i potreba. No ovaj kamp za to očito ima sve preduvjete, kazao je Stefan Thurn. Direktor kampa Goran Burčul, koji je proveo goste kroz kamp te ih upoznao sa svim mogućnostima za rad u sezonskom i izvansezonskom razdoblju, vjeruje da će već sljedeću sezonu ovaj kamp u vodiču biti ocijenjen s najmanje 20 bodova. Kriteriji ocjenjivanja obuhvaćaju pet segmenata: uređenost parcela, kvaliteta sanitarnih čvorova, opskrbljenost u kampu, ponuda sportskih sadržaja te zabave i razonode za goste. U svim tim segmentima već smo i ranije dosta postigli, no većim ulaganjima tijekom protekle godine izgradili smo kvalitetan sanitarni čvor, restoran s pekom, što je obilježje ovog podneblja, uz hortikulturno uređenje, vjerujem da će rezultirati još boljom ocjenom našeg kampa u ovom uglednom vodiču za kampiste, kazao je Burčul.