Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zubacem do zlata

13.10.2013. 22:00
Zubacem do zlata


Na ovogodišnjem Kupu Karinskog i Novigradskog mora ulovljene su samo tri ribe što nikako nije spriječilo sudionike kupa i brojne goste da feštaju i uživaju u ugodnom druženju do sitnih sati


U organizaciji SRD Sipa (Benkovac) održano je tradicionalno, četrnaesto po redu natjecanje u panuli, Kup Karinskog i Novigradskog mora. Natjecanju je pristupilo 13 panulaških ekipa od kojih su osim bivšeg ministra, dr. Ivice Kostovića, člana ŠRD Jastog (Trogir) svi ostali natjecatelji bili iz domaćeg kluba. I mada je u najavi bilo jako jugo i kiša natjecanje nije odgođeno. Dapače, uz takvu prognozu ribolovni su uvjeti za panulu zapravo bili gotovo idealni tako da su natjecatelji, u skladu s planiranim orarijem, u 8 sati s karinske plaže krenuli u potragu za kapitalnim ulovima u tom akvatoriju.
Lovna je zona i ove godine bila cijelo Karinsko i Novigradsko more uz Velebitski kanal sve do Starigrada. Bio je dopušten lov jednim priborom, uz još jedan pribor za lov ješke. Dopušteni bočni razmak među brodicama je bio 30, a u brazdi 200 metara. Bodovana je sva riba iznad 400 grama težine po principu jedan gram – jedan bod, dok je za ulove rine teže od 5000 grama bio predviđen i bonus od 500 bodova. Iako se dan činio savršenim, ribe ni izdaleka nije bilo onoliko koliko se očekivali.
Prvo mjesto je osvojio Roman Šimunković sa svojim zubacem teškim 1500 grama. Drugi je bio Marin Žepina s palamidom teškom 475 grama, dok je treći bio Dinko Denona sa svojom lokardom teškom 405 grama. Pobjednici su osim plaketa, medalja i pehara dobili i bogate sponzorske nagrade – ribolovnu opremu iz prodavaonica Big-Blue, Pescatore i Nevico, a peharom je nagrađena i najveća riba natjecanja.