Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Longin: Enia i Mihaela, vaše je srebro zlatnoga sjaja

14.10.2021. 12:41


Župan Božidar Longin sa suradnicima je jučer primio srebrne jedriličarke iz kluba Uskok Eniu Ninčević i Mihaelu de Micheli Vitturi, koje su na nedavnom natjecanju u Kalamariji osvojile srebro na Europskom prvenstvu klase 49er FX te zadarskog paraolimpijca Vladimira Gašpara, člana AKOI Fortius kluba, koji je na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojio sedmo mjesto. Mladi je atletičar prije Igara osvojio srebro na Europskom paraatletičkom prvenstvu u Bydgoszcu.
– Želio sam vam u i ime Zadarske županije čestitati na trudu i uspjesima koje ste ostvarili. Zahvaljujem vam na sreći i ponosu koje ste nam podarili svojim uspjesima. Enia i Mihaela, vaše je srebro zlatnoga sjaja. Zadar je prepoznat kao grad jederenja, na što sam iznimno ponosan, jer se mladim sportašima nude predispozicija i potpora za najbolje rezultate, istaknuo je Longin.
– Svjestan sam da nam se, pojavom pandemije, život stubokom promijenio, što se naravno odrazilo i na živote i uspjehe naših sportaša. Ponosu našeg grada, Vladimiru, želim da nastavi ostvarivati najbolje rezultate, kontinuirano ulažući puno truda i rada u svojoj disciplini. Svojim si nam uspjehom srca napunio radošću. Nadam se da su ovi rezultati samo jedni u nizu uspjeha koji slijede za vas u budućnosti, rekao je Longin.
Srebro na Europskom prvenstvu prve su medalje osvojene za hrvatsko žensko jedrenje u olimpijskom dvojcu, što predstavlja povijesni rezultat.
– Iako Zadar nije naš rodni grad, godinama treniramo u Jedriličarskom klubu Uskok, gdje treniramo bez ikakvih prepreka. Lijepo smo primljene, te športsku zajednicu i cijeli grad smatramo svojim domom. Uvijek je lijepo kada nam sugrađani pokazuju potporu i zahvalnost za naš trud i uspjehe, rekla je kratko Enia Ninčević.
Hrvatski su paraolimpijci na Igrama u Tokiju osvojili čak rekordnih sedam medalja. Osvojili su tri srebra i četiri brončane medalje u četiri sporta, atletici, plivanju, stolnom tenisu i tekvandou. Gašpar, kojemu je dječački san bio predstavljati Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama, iz Tokija se nije vratio s medaljom, ali je zato na posljednjem Europskom paraatletičkom prvenstvu osvojio srebro.
– Uvijek smo ponosni kada znamo da se naš trud i odricanje cijene. Nastupom na Igrama ostvario sam svoj dječački san. Nakon ovog uspjeha, nebo će mi biti granica. Nastavit ću trenirati kako bi bio što bolji i Zadru donio što više odličja, kazao je Gašpar.