Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Rančić možda, Juby vjerojatno ne

Autor: Roman Morović

13.11.2008. 23:00
Rančić možda, Juby vjerojatno ne

Foto: Filip BRALA



Bez obzira što nisam trenirao pet-šest dana ne vjerujem da to može ostaviti nekog velikog traga na mojoj igri, jer sam ipak tri mjeseca dobro trenirao i to je najvažnije – kaže Rančić
Još nije sigurno hoće li rekonvalescenti u momčadi Zadra, Damir Rančić i Juby Johnson, biti spremni za sutrašnju utakmicu sa Zagrebom. Bliže tome za sada je Rančić koji je jučer odradio prvi trening s momčadi i njegova ozljeda leđa sada bi trebala biti prošlost.
– Zbog tih problema s leđima do sada sam morao uglavnom mirovati, a jučer sam odradio prvi trening i mislim da bih mogao biti spreman za Zagreb. Teško je išta unaprijed govoriti, ali sada se osjećam puno bolje i nadam se da ću biti na raspolaganju treneru – kaže Rančić.
Koliko takav jedan period netreniranja od tjedan dana može ostaviti traga na igraču?
– Bez obzira što nisam trenirao pet-šest dana ne vjerujem da to može ostaviti nekog velikog traga na mojoj igri, jer sam ipak tri mjeseca dobro trenirao i to je najvažnije. Druga je stvar kada se igrač ozlijedi prije sezone pa zbog toga propusti dio ili cijele pripreme, tada je to vrlo teško nadoknaditi tijekom sezone.
Što se Jubyja Johnsona tiče on još uvijek ima određenih problema s preponama i veća je vjerojatnost da neće zaigrati protiv Zagreba nego da hoće. Možda je i bolje da se u potpunosti oporavi i propusti još ovu utakmicu, nego da eventualnim nastupom dodatno ugrozi svoje zdravlje. Uostalom, Zadar si i bez njega ne bi smio dopustiti veće probleme u dvoboju s “mravima”.
– Zagreb već godinama Zadru predstavlja određeni problem i Zadar ih nikada nije lako pobjeđivao. Zagreb je sigurno kvalitetnija momčad nego što to trenutačno stanje na tablici pokazuje, ali mi u to nećemo ulaziti. Mi moramo gledati sebe i odigrati dovoljno dobro da bez većih problema pobijedimo tu utakmicu – mišljenja je Rančić.
Kada pogledamo učinak svih momčadi ove sezone upravo je Zagreb do sada možda najviše razočarao, dok se kao svojevrsno iznenađenje nametnula podgorička Budućnost, s kojom će se Zadar susresti idući tjedan.
– Sve su momčadi manje-više tamo gdje smo i očekivali. Možda se od Zagreba očekivala koja pobjeda više, a Budućnost je osim dobrim plasmanom u regionalnoj ligi sada iznenadila i odličnom igrom u Eurokupu gdje su izbacili turskog Galatasaraya.
Kada je riječ o Eurokupu Zadar je doznao i svog posljednjeg protivnika u skupini. U Zadar će, osim grčkog Maroussia i francuske Roanne doći i letonska ASK Riga za koju igraju Corey Brewer i Bruno Šundov.
– Skupina je teška, ali uostalom nijedna skupina nije lagana. Naš je cilj proći dalje i mi moramo dati sve od sebe da taj cilj i ostvarimo. Mislim da ako dobijemo sve tri domaće utakmice i jednu gostujuću ne bi smjelo biti problema.
Što se promjene ritma treniranja i igranja tiče Zadrani ne bi trebali imati problema, jer je momčad posložena upravo tako da ima dovoljno kvalitetnih igrača za igranje na dva fronta.
– Bit će puno više putovanja, što znači i veću potrošnju, ali upravo tu smo mi jaki jer imamo dovoljno kvalitetnih igrača i ako jedan nema svoj dan, uvijek će iskočiti netko drugi. Pokazat ćemo koliko vrijedimo – zaključio je Rančić.


 BUDUĆNOST, FMP I ZVEZDA TAKOĐER U EUROKUPU


Osim Zadra u Eurokupu će nastupiti još tri momčadi iz NLB lige. Crvena zvezda je, nakon remija u prvoj utakmici 82:82, plasman izborila pobijedivši na domaćem terenu austrijski Swans Gmunden s 96:81. Budućnost je u Podgorici nadoknadila -2 iz prve utakmice pobijedivši turski Galatasaray s uvjerljivih 93:62, dok je FMP nakon domaće pobjede u prvoj utakmici slavio i na gostovanju kod ruskog Ural Greata sa 69-57. Tako će NLB liga, uz tri predstavnika u Euroligi imati čak njih četiri u Eurokupu.