Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prednost manifestacijama koje promoviraju Zadar

13.11.2011. 23:00
Prednost manifestacijama koje promoviraju Zadar


Ovaj put natječaj smo objavili još u listopadu, a prijave i dokumentacije dostavljaju se preporučenim pošiljkama na adresu Turističke zajednice Grada Zadra i podnose se zaključno s 31. siječnja 2012. godine, kazao je Stjepan Felber


Turistička zajednica Grada Zadra ovih je dana raspisala pozivni natječaj za sufinanciranje organizacije i održavanja manifestacija u 2012. godini na području grada Zadra. Natječajem su istaknuti kriteriji potrebni za donošenje odluke o sufinanciraju manifestacija, kao i situacije koje se natječajem neće sufinancirati. Stoga je jasno istaknuto kako će se sufinancirati manifestacije koje imaju utjecaj na unapređenje boravka turista i općenito poboljšanje kulturno-turističke i ostale ponude grada Zadra, kao i one koje osiguravaju promociju grada u zemlji i inozemstvu.
Sveobuhvatnost manifestacija
 Među kriterijima koji će se uzimati u obzir prilikom donošenja odluke o sufinanciranju su vrijeme i mjesto održavanja manifestacija, sveobuhvatnost manifestacija, broj sudionika i posjetitelja, podizanje stupnja znanja organizatora manifestacija potrebnog za osmišljavanje, prezentaciju i distribuciju kulturno-turističkih i ostalih proizvoda te izvori financiranja manifestacija, odnosno njihovo sufinanciranje i od strane drugih subjekata. Prema tome, jasno je i to da se natječajem neće sufinancirati manifestacije čije je financiranje predviđeno Državnim proračunom za 2012. godinu, kao ni one koje se financiraju prema posebnim propisima. Neće se financirati ni redovni troškovi poslovanja, plaće djelatnika, stipendije i studijska putovanja, znanstveno-istraživački projekti, kao ni manifestacije velikih razmjera za koje je potrebna znatna financijska potpora. Sufinancirati se neće ni projekti koji se isključivo baziraju na investicijskim ulaganjima, izgradnji ili adaptaciji kapitalnih objekata ili kupnji opreme, kao ni obnova baštine, izdavačka djelatnost i izrada suvenira te manifestacije koje se isključivo odnose na jednokratno održavanje kao konferencije, okrugli stolovi, seminari, proslave obljetnica, izleti i hodočašća.
Novi organizatori
Kako je pojasnio Stjepan Felber, suradnik za promidžbu i odnose s javnošću u TZ-a Grada Zadra, uz prijavu na natječaj potrebno je dostaviti podatke o organizatoru i suorganizatoru, program i vrijeme održavanja, detaljni organizacijski i financijski plan, temu manifestacije te broj sudionika, kontinuitet održavanja, autentičnost, tradicionalnost, posebnost i raznolikost sadržaja manifestacije i slično.
– Svake godine se trudimo ovaj natječaj objaviti što ranije kako bismo što prije odabrali organizatore, pa smo tako za razliku od prošle godine, ovaj put natječaj objavili već u listopadu, a prijave i dokumentacije dostavljaju se preporučenim pošiljkama na adresu Turističke zajednice Grada Zadra, Ilije Smiljanića 5, s naznakom Prijave za organizaciju manifestacija 2012. i podnose se zaključno s 31. siječnja 2012. godine, kazao je Felber, naglasivši da se nada da će se i ove godine na natječaj javiti organizatori tradicionalnih manifestacija, poput Noći punog miseca, Milennium jumpa i drugih, ali da se, kao i uvijek, nadaju novim organizatorima.
– Manifestacije se prijavljuju isključivo na propisanom obrascu, koji se zajedno s uputama za prijavljivanje nalazi na internetskim stranicama Turističke zajednice Grada Zadra www.tzzadar.hr i u Turističkom uredu zajednice, pojasnio je Felber, istaknuvši kako će, kao i do sada, Turističko vijeće Turističke zajednice Grada Zadra razmotriti sve ponude te donijeti odluku o sufinanciranju manifestacija.