Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pola sata božićne čarolije za male i velike

13.12.2013. 23:00
Pola sata božićne čarolije za male i velike


Prava lutkarska predstava u kojoj su glumci na dobar stari način lutke držali iznad glava (osim Dragana Veselića koji je kao Djed Mraz u prirodnoj veličini šetao pozornicom, njegovih vilenjaka i nakratko dimnjačara) doživjela je svoju premijeru u četvrtak navečer u Kazalištu lutaka Zadar.
Radi se o predstavi Božić maloga patka čiji tekst i režiju potpisuje Vjera Vidov Lalić, glazbu Juraj Aras, a za scenografiju i lutke se pobrinuo Robert Košta. U predstavi igraju Josip Mihatov, Tamara Šoletić, Sanja Zalović, Dragan Veselić, Anđela Ćurković Petković, Gabrijela Meštrović Maštruko i Paola Slavica.
Bilo je veselo na premijeri koju su posjetili većinom roditelji s djecom, ali i svi oni koji premijere KLZ-a ne propuštaju.
Glavni lik u predstavi je mali crni patak Vlatko koji svake godine na stablo pred kućom vješa čarapu koju prije toga pere čak šest puta ne bi li i kod njih u posjet došao Djed Božićnjak. Unatoč tome, Djeda nikad nije vidio, a stalno o njemu sluša…
Kako završava ova polusatna predstava morat ćete, ako već niste, provjeriti sami. Možete to učiniti već u nedjelju u 11 sati, u sljedeći četvrtak te u nedjelju, 22. prosinca, kada uz predstavu gostuje Djed Božićnjak.