Zadranin Vedran Kasap suautor pobjedničkog rješenja Tematskog parka na Poljudu "Za sva vrimena"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Pobjednik natječaja
Autor: 
Autori takvog idejnog rješenja su arhitekti Ozana Ursić i Vedran Kasap kojima je kao pobjednicima natječaja, na koji se prijavilo 18 idejnih rješenja, pripala i nagrada od 25.000 kuna
Ovo idejno rješenje izabrano je kao najbolje

Tematski park nogometnog kluba Hajduk "Za sva vrimena" bit će oblikovan u blizini stadiona Poljud od elemenata koji će svojim izgledom činiti slova visine 3,5 metra koja će tvoriti deset metar dugu riječ "Hajduk", objavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare udruge Naš Hajduk koja je pokretač ovog projekta.

Na tim će slovima biti upisana imena donatora koji u sljedećih devet godina doniraju po 7.500 kuna za otkup 24,53 posto dionica kluba.

Autori takvog idejnog rješenja su arhitekti Ozana Ursić i Vedran Kasap kojima je kao pobjednicima natječaja, na koji se prijavilo 18 idejnih rješenja, pripala i nagrada od 25.000 kuna, rekao je voditelj projekta Tomislav Mikulić proglašavajući pobjednika natječaja kojeg je udruga Naš Hajduk raspisala u listopadu ove godine.

Sami elementi bit će izrađeni od tehno betona te prekriveni pločama od mesinga s imenima donatora. Dodatna vrijednost ovoga rješenja je i modularni pristup, odnosno mogućnost naknadnog dodavanja imena. Na elementima se može sjediti, igrati, iskoristivi su u prostoru, a iz samo jedne točke čine natpis Hajduk.

Predsjednik žirija Branko Franceschi je istaknuo kako je pobjednički arhitektonski uradak u najvećoj mjeri od svih pristiglih prijava ispunio postavljene kriterije i ponudio rješenje koje svojim konceptom objedinjuje tražene spomeničke, identifikacijske i komunikacijske kvalitete.

"Ovim jednostavnim dramatičnim događajem cijeli prostor parka postaje pozornicom izrazitog identifikacijskog (sa nogometnim klubom Hajduk) potencijala za donatore, članove udruge i kluba što će ga svakako činiti splitskom znamenitosti," rekao je Franceschi.

Po njegovim riječima "sceničnost rješenja postat će kulisom izražavanja privrženosti klubu, prostorom stvaranja uspomena i simbolom zajedništva navijača u epohi društvenih mreža zasnovanih na vizualnoj komunikaciji, kao i svih domaćih i stranih zaljubljenika u nogomet."

"Ovako dizajniran tematski park Hajduka postat će strahoviti promotor Splita kao turističke destinacije," kazao je Franceschi.

Tomislav Mikulić je istaknuo kako je planirano da izvedbena realizacija pobjedničkog rješenja počne u proljeće 2018. godine. "Očekujemo da će izgradnja ovako zamišljenog tematskog parka potaknuti novi val donacija za otkup dionica Hajduka," kazao je Mikulić.

Vodstvo udruge Naš Hajduk je u listopadu 2016. godine potpisalo ugovor s predstavnicima tvrtke Tommy po kojem od te tvrtke otkupljuje 24,53 posto dionica nogometnog kluba Hajduk u iznosu od 35 milijuna kuna koje mora uplatiti u roku od deset godina. U udruzi Naš Hajduk vjeruju kako će u tematski park do isteka desetogodišnjeg razdoblja za otkup Hajdukovih dionica biti upisana imena oko 5.000 donatora.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno