Najpopularniji Vransko jezero i vidikovac Kamenjak, čista petica za konjički klub

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Što naši gosti misle i pišu o atrakcijama na biogradskom području?
Ann&Mike oduševljeni su Vranskim jezerom, platformama za promatranje ptica i posebice kvalitetnim vođenjem na engleskom jeziku. Također su primijetili jednu bitnu stvar, a to je da je ovo izletište veoma popularno i kod lokalnih obitelji što im je bio važan dobar znak. Svi iskusni putnici, naime, znaju da ako lokalci izbjegavaju neko mjesto, bolje ga se i turistima kloniti
TZG BIOGRAD
Biograd je po popularnosti među turistima odmah uz Zadar

Na stranici posvećenoj Zadarskoj županiji na globalnom turističkom web servisu TripAdvisor, odmah do Zadra, smještene su informacije za drugu veoma popularnu destinaciju, a to je Biograd na Moru. Tu se može naći lijepi niz podataka o smještaju, mogućnostima dolaska i lokalnoj prehrambenoj ponudi. Važna stavka je također prijedlog mjesta i znamenitosti za posjet i općeniti prijedlozi za provođenje slobodnog vremena koje, što je važno naglasiti, slažu i obikuju sami posjetitelji, a ne neke »zainteresirane strane«. Što su dakle, izabrali u Biogradu?
Na prvom mjestu prijedloga je posjet Parku prirode Vransko jezero, koje je ocijenjeno prosječnom ocjenom od 4,5, a 90 gostiju se potrudilo ostaviti svoja zapažanja, pohvale ili kritike.
Ann&Mike oduševljeni su Vranskim jezerom, platformama za promatranje ptica i posebice kvalitetnim vođenjem na engleskom jeziku. Također su primijetili jednu bitnu stvar, a to je da je ovo izletište veoma popularno i kod lokalnih obitelji što im je bio važan dobar znak. Svi iskusni putnici, naime, znaju da ako lokalci izbjegavaju neko mjesto, bolje ga se i turistima kloniti.

Pobjegli iz sparnog Zagreba

Lara 232 iz Arada u Rumunjskoj također je bila oduševljena krajobrazom i mogućnošću fotografiranja. Ističe da je mjesto tiho i da gosti imaju svoj mir te je rado provela nekoliko sati na Vranskom jezeru.
Bwp405 iz StKilde u Australiji primjećuje kako je »ovo lijep park i dobro mjesto za pobjeći iz sparnog Zagreba. Bili smo tamo u ponedjeljak i bilo je veoma tiho i mirno jer je većina lokala bila zatvorena. Da, dug put za prilično kratak boravak, ali kad smo zaplivali shvatili smo da je vrijedilo truda.«
Marjaterttu2016 bi volio da u Parku ima više informativnih ploča, a kako je posjetio Vransko jezero u travnju zapanjila ga je količina vode koja je pokrivala veliko područje. No ptica za motrenje nije manjkalo što je zasiguro doprinijelo njegovoj odluci da svakako još jednom posjeti PP Vransko jezero.
Mnogi drugi kao MariaM iz Haaga, Michael B iz Chicaga, Peter H iz Banske Bistrice u Slovačkoj, Jure 112 iz Maribora i Hrvoje iz Lepoglave posebno su oduševljeni izletištem Kamenjak i vidikom koji se otamo pruža, može se reći da su pozitivni komentari Kamenjaka konstanta koja se ponavlja svake sezone već nekoliko godina.
Nautičari su svojim glasovima postavili Marinu Kornati na drugo mjesto biogradskih atrakcija, a ocijenjena je ocjenom 4,0. Čak 170 korisnika podijelilo je s drugima svoje dojmove i iskustva o Marini Kornati, među kojima su gosti iz Velike Britanije, Norveške, Slovenije, Portugala, Austrije, Mađarske, Poljske, Njemačke, Latvije, Luksemburga, Grčke, Nizozemske, Italije, Španjolske, Švicarske, Sjedinjenih Američkih Država te Hrvatske.

Domaći kude, stranci hvale

Na trećem mjestu po popularnosti među korisnicima Trip Advisora je Fun Park Biograd odnosno Dalmaland koji je postigao prosječnu ocjenu 3,5. Svoje dojmove je iznijelo 86 posjetitelja i, što je zanimljivo, većina su oni iz Hrvatske, od kojih neki i nisu baš bili zadovoljni. Stranci, naprotiv, uglavnom imaju samo riječi pohvale, uključivši i Amerikance koji zasigurno imaju najviše iskustava s ovakvim načinom zabave.
Na četvrtom mjestu među atrakcijama je plaža Vela draga, koja je prikupila 4,5 bodova, no od veoma malo korisnika pa je zato na ovom mjestu. Također se može pročitati samo tri komentara, to jest ako govorite švedski ili norveški, uz onaj treći na talijanskom koji izražava zadovoljstvo cijenom i mirom koji se tamo uživa.
Zašto je Zavičajni muzej Biograd završio na petom mjestu iako je isto ocijenjen s 4,5 i to od mnogo većeg broja korsnika valjda samo znaju algoritmovi koji upravljaju stranicom Tripadvisora, no takvo je stanje.
Komentari su starijeg datuma no veoma pozitivni pa tako June W iz Newbiggina by the Sea, u Velikoj Britaniji piše da je ovaj muzej nešto »što se ne smije propustiti posjetiti ako ste već došli u Biograd.« Sonja D iz Ljubljane je sličnog mišljenja i puna hvale za osoblje, kao i ElicaPrinceza iz Sarajeva.
Još jedan čudan način rangiranja je to da se Konjički klub Vencel nalazi na devetom mjestu premda je jedini ocijenjen čistom peticom. Komentatori iz Britanije, Norveške Nizozemske, Slovenije, SAD-a, ali i iz Zadra ne kriju svoje oduševljenje jahanjem do Vranskog jezera i uživanjem u njegovim vodama skupa s konjima, »Fantastično jutro«, »predivno iskustvo«, »preporučamo svakome«, »krasni konji i dragi ljudi«, samo su neki od naslova njihovih komentara, a Christiaan B iz Nizozemske čak piše da mu je to bilo »najbolje iskustvo ikad«.

Hrvatska tradicija? Okrenuti janjca!

I Biograd, poput Zadra, ima na TripAdvisoru svoj Forum, gdje gosti međusobno razmjenjuju informacije i postavljaju pitanja. Najviše se prašine diže oko PCR testova, gdje i kako i po kojoj cijeni ih napraviti, što posebice brine goste iz Velike Britanije zbog njihovih odredbi kod kuće s kojima većina nije zadovoljna, a isto je i na zadarskom forumu.
Ostala pitanja tiču se izleta na Kornate, iznajmljivanja bicikla i automobila, cijena taksi prijevoza, mogućnosti parkiranja, noćnog života, a Superwoman iz Dublina, Irska, željela je znati postoji li neka posebna hrvatska tradicija kad se slavi rođendan. Dobila je odgovor da je najbolja tradicija negdje na otvorenom »okrenuti janjca«.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno