Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Boži Došenu nagrada za životno djelo

14.01.2011. 23:00
Boži Došenu nagrada  za životno djelo


Nagrada za životno djelo je dodijeljena prof. Boži Došenu, dugogodišnjem ravnateljem Srednje škole u Biogradu. Grbovi grada uručeni su obitelji Ankice i Borislava Jajčanina za iznimnu humanost i plemenitost u doniranju organa svog tragično preminulog sina i brata te Ivan Mrkić i Marko Tomić za hrabrost u spašavanju ljudskog života iz gorućeg automobila


Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Biograda na Moru,  dodjelom javnih priznanja i  nagrada te kulturno-zabavnim  programom sinoć je u prepunoj sportskoj dvorani Srednje  škole Biograd održana središnja proslava Dana grada  koji se održava u povodu blagdana nebeske zaštitnice Sv.  Stošije.
Sjednicu je otvorio i više od  300 okupljenih pozdravio  predsjednik Vijeća Tonči Šangulin.
Mi ostvarujemo našu viziju  budućnosti Biograda na Moru,  da od njega napravimo grad po  mjeri čovjeka. Gradska vlast  čini sve da naš kraljevski grad  bude primjeren čovjeku, a naši  napori i rezultati, prepoznati  su, kako u zemlji, tako i u  Europi, pa i u svijetu, zaključio  je prošlogodišnju gradsku inventuru gradonačelnik Ivan  Knez prije efektivne videoprezentacije brojnih prošlogodišnjih završenih i započetih  komunalno-infrastrukturnih  projekata.
Nazočne su pozdravili i zadarski župan Stipe Zrilić, saborski zastupnik Branko Kutija te gradonačelnik Višnjana  Anđelo Matić.
Pored navedenih svečanoj  sjednici državni dužnosnici  predvođeni zastupnicom Nevenkom Marinović i ravnateljem Državne uprave za  zaštitu i spašavanje Damirom  Trutom kao i biogradski župnici don Zdenko Milić i don  Nikola Tokić, gradonačelnici,  načelnici i političari te građani  i gosti poglavito iz gradova  prijatelja s Biogradom na Moru.
Nagrada za životno djelo je  dodijeljena prof. Boži Došenu,  dugogodišnjem ravnateljem  Srednje škole u Biogradu. Grbovi grada uručeni su obitelji  Ankice i Borislava Jajčanina  za iznimnu humanost i plemenitost u doniranju organa  svog tragično preminulog sina  i brata te Ivan Mrkić i Marko  Tomić za hrabrost u spašavanju ljudskog života iz gorućeg  automobila.
U kulturno-umjetničkom  programu nastupili su korpulentni gurman magičnog glasa  Vinko Coce, ženska učiteljska  klapa Moreta i polaznici biogradske Glazbene škole pod  ravnanjem prof. Jordanka Miloša, filipjanska klapa Cantus i  pučka pjesnikinja Radica  Vrančić. Voditeljica je bila novinarka Branka Pelicarić.
Nakon svečane sjednice biogradsko čelništvo za sve sudionike, goste i uzvanike u  obližnjem hotelu Adria upriličilo je prigodni domjenak.


Bogat program proslave




Biograđani svoj dan i svoju nebesku zaštitnicu raznim manifestacijama proslavljaju još od 7. siječnja. Dan grada danas na blagdan  Sv. Stošije i Dan međunarodnog priznanja Hrvatske započinje gradskom  budnicom, dok će se svečana sveta misa održati u 11 sati. Bogat  cjelodnevni program proslave završava u sportskoj dvorani svečanom  priredbom KUD-a “Kralj Tomislav” i gostiju s početkom u 19 sati. Sutra  poslijepodne je manifestacija “Tatamatijada”, a u ponedjeljak navečer  kazališna predstava.