Za otkup privatnog zemljišta 3,3 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Općinski čelnici planirali raspodjelu sredstava prema infrastrukturnim projektima

U projekte gradnje i  održavanja otočne komunalne infrastrukture, virske će  općinske vlasti s načelnikom  Kristijanom Kapovićem ove  godine od proračuna teškog  42 milijuna kuna, uložiti rekordan iznos sredstava u visini  od oko 20 milijuna kuna.

Od toga najviše 3,3 milijuna  kuna je planirano usmjeriti za  otkup privatnog zemljišta na  kojemu će niknuti nekoliko  bitnih infrastrukturnih objekata kao što su nova škola,  turistički sadržaji i tome  slično. Na konto daljnje izgradnje mjesne vodovodne  mreže usmjerit će se 2,6 milijuna kuna, a na daljnju izgradnju kanalizacije i odvodnje fekalnih voda 2,5 milijuna kuna. Budući da su koncem lanjske godine utemeljili  općinski DVD na njegov rad  kao i na izgradnju novih protupožarnih putova transferirat će se 2,5 milijuna kuna. Za  daljnju modernizaciju lokalnih cesta te poglavito za cestu  od Virskog mosta do centra  Vira investirat će se zajedno s  Hrvatskim cestama 1,5 milijuna kuna. Za izgradnju ambulante izdvojit će se 650.000  kuna, za uređenje groblja  100.000 kuna, a izgradnja vrtića koštat će 1,3 miliona kuna, dok će na izgradnju novog  sportsko-rekreacijskog centra  otići milijun kuna.

Na opremanje javnih površina usmjerit će se 300.000  kuna. Kako za određeni dio  navedenih projekata valja prije izraditi svu projektno-tehničku dokumentaciju, za taj će  se posao odvojiti milijun kuna, dok će se za izradu detaljnih planova uređenja osigurati također milijun kuna.  Prometna studija otoka Vira  koštat će 300.000 kuna, dokumentacija za novu školsku  zgradu 900.000 kuna, a za izgradnju obalnog pojasa milijun kuna. Za neizostavne poslove deratizacije i dezinsekcije čitavog otoka usmjerit će  se 70.000 kuna.

Budući da ono već izgrađeno itekako treba  održavati za te namjene virski  općinski planeri predvidjeli su  oko 5,5 milijuna kuna. Tako će  se na održavanje plaža i njihovo pripremanje za početak turističke sezone usmjeriti  350.000 kuna. Održavanje čistoće i uređivanje javnih površina što je ogledalo svake  sredine pa tako u ovom  slučaju i otoka Vira, trebalo bi  dobiti na raspolaganje 1,5 milijuna kuna, dok će se za  održavanje nerazvrstanih cesta usmjeriti 500.000 kuna. Na  održavanje mjesnog groblja  utrošit će se 150.000 kuna,  javne rasvjete 1.950.000 kuna,  odvoz krupnog otpada popratit će se s pola milijuna kuna,  dok će se sadnja sezonskih  nasada financirati sa 350.000  kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno