OSTVARENO NEKOLIKO PROJEKATA Koroni usprkos - izložbe, radionice, restauracija fundusa

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Muzej grada Zadra u doba pandemije
Autor: 
Za potrebe inventarizacije muzejskih predmeta, fotografirano je i digitalizirano više predmeta. Stručno je obrađena i dokumentirana cijela Zbirka keramike i Zbirka keramičkih fragmenata, Zbirka Razno te Zbirka Milić. Kustosi su radili na novom stalnom postavu u sklopu projekta preseljenja u nove prostore u Providurovoj palači
Vedran SITNICA
Izložba radova pristiglih na natječaj Volim svoj grad u Kneževoj palači

S obzirom na situaciju u vezi s covidom-19, u prošloj godini i program Muzeja grada Zadra odvijao se u smanjenom obujmu. Unatoč tome, organizirane su tri izložbe i to pod nazivom - »Krš, grad i more« u suradnji s ostalim odjelima Narodnog muzeja Zadar, te izložbe »Hrana na crtežima Federica Fellinija« u sklopu koje je bio prikazan i film »Amacord« i virtualna izložba »Ratna stvarnost« u povodu obilježavanja Dana obrane grada Zadra. Odjel je davao stručnu pomoć i konzultacije na projektu »Remember« prilikom kojeg je bio organiziran sastanak s ostalim sudionicima projekta iz Zadra gdje su navedene mogućnosti povezivanja tog projekta s postavom u Muzeju grada.
- Za potrebe inventarizacije muzejskih predmeta, fotografirano je i digitalizirano više predmeta. Stručno je obrađena i dokumentirana cijela Zbirka keramike i Zbirka keramičkih fragmenata, Zbirka Razno te Zbirka Milić. Kustosi su radili na novom stalnom postavu u sklopu projekta preseljenja u nove prostore u zgradi Providurove palače. Restauriran je i dio muzejskog fundusa koji će biti prezentiran u budućem postavu, rekla je Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja u Zadru.
Prema njezinim riječima, dio restauriranog materijala odnosi se na Zbirku pokućstva iz 18. i 19. stoljeća, dok se drugi dio odnosi na restauraciju pulene s likom sv. Jurja iz 16. stoljeća i biedermeierski portret s početka 19. stoljeća. Također, u suradnji s Pedagoškom službom, Muzej grada Zadra organizirao je i sudjelovao na tri stručna vodstava od kojih je jedno bilo organizirano za djelatnike Državnog arhiva u Zadru. Također, održano je i predavanje na temu »Sv. Krševan, zaštitnik i simbol grada Zadra« u sklopu natječaja »Volim svoj grad«.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno