Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Živio je košarku

15.02.2021. 09:53


Jučer je u 62. godini života, nakon duge i teške bolesti, preminuo Matko Zrnić, zadarski košarkaški djelatnik i veliki sportski entuzijast, javlja portal Sport 023. Matko Zrnić rođen je 25. ožujka 1959. u Zadru, bio je dragovoljac Domovinskog rata te dugogodišnji tajnik i trener mlađih uzrasta u Košarkaškom klubu Borik (danas Sonik) Puntamika i prvi tajnik KK ABC te je aktivno sudjelovao u radu kluba. Bio je jedan od najvećih zaljubljenika u zadarski sport, a najviše, naravno, košarku.
– Znao sam da je bio bolestan i da se bori. Posljednji put vidio sam ga vidija na otvorenju Krešinoga koša. Rekao mi je: »Tražio sam da me puste iz bolnice. Ovo je moj kvart, nek’ ovo vidim dok imam priliku. Ne bih to propustio ni za što na svijetu.« Eto, toliko je Matko volio Zadar i košarku – rekao nam je Branko Tabak, urednik portala Basketball.hr. U košarci je trag ostavio i njegov sin Marin, nekad prvoligaški igrač, a danas član zagrebačkog Bosca. Od Matka se putem društvenih mreža opraštaju prijatelji iz svijeta košarke.
– Bio je pravi zaljubljenik u košarku kojoj je dao sve što je mogao, a sada će s neba, kao i uvijek s veseljem, pratiti zbivanja u svom Gradu košarke – objavili su na Facebook stranici Sonik Puntamike.