O stanju i situaciji kazališnih umjetnika u okolnostima epidemije

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Predstava »Istraga: Slučaj Mersault« u HNK Zadar
»Istraga: Slučaj Mersault« je predstava koja prateći radnju romana Stranca Alberta Camusa, prikazuje Glumca u pokušaju pronalaska svoje uloge i Redatelja u želji da spasi kazališni projekt pred financijskim krahom
HNK Zadar
Autor predstave je Mihovil Rismondo, redatelj Vinko Radovčić

U petak, 18. veljače u 20 sati u HNK Zadar na programu je predstava Drame plus i HNK Zadar, ISTRAGA: SLUČAJ MERASULT u režiji Vinka Radovčića.
Autor predstave je Mihovil Rismondo, redatelj Vinko Radovčić, a koreodrama je rađena po motivima autorskog projekta Vinka Radovčića i Nine Pavlović
Oblikovatelj svjetla je Frane Papić, oblikovatelj tona je Mate Petričević, a inspicijent Domagoj Lindinger.
U predstavi igraju: Nika Radetić, Adam Zrilić, Ana Antunović, Anuška Priska Klapan, Anja Lukić, Gabrijela Šuljić, Iris Vicić, Lucija Jović, Luna Mikulec, Mareta Torbarina, Matej Mitraković, Tijana Mandić, Tomislav Šango, Tonka Bušić, Tonka Klarin, Vito Sikirić.
»Istraga: Slučaj Mersault« je predstava koja prateći radnju romana Stranca Alberta Camusa, prikazuje Glumca u pokušaju pronalaska svoje uloge i Redatelja u želji da spasi kazališni projekt pred financijskim krahom. Suočavajući se vlastitim nesigurnostima i nedoumicama, Glumac u sebi pronalazi Mersaulta, a Redatelj shvaća da će uspješno privesti projekt kraju. Sve to, međutim, ne dolazi bez cijene.
Predstava se u tom kontekstu pored autorske interpretacije Camusovog najpoznatijeg djela bavi stanjem i situacijom kazališnih umjetnika u okolnostima epidemije, čestim problemima s kojima se susreću unutar projekta, (ne)mogućnošću da ujednače vlastita očekivanja s objektivnim mogućnostima te u prvi plan stavlja pitanje glumačkog pronalaska uloge: Kako glumiti nešto što nismo osjetili? napisa je Mihovil Rismondo.
Predstava je u Mozaik pretplati i u slobodnoj prodaji na blagajni HNK Zadar u terminu od 11 do 13 sati te na dan predstave od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 50,00 kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno