Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadar dobiva novu lokalnu televiziju

15.03.2018. 09:43
Zadar dobiva novu lokalnu televiziju


Vijeće za elektroničke medije na sjednici jučer odlučivalo je o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja temeljem Obavijesti o namjeri davanja koncesija broj 08/17 za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije. Vijeće je odlučivalo o ponudama koje su pristigle, a koje su otvorene 14. veljače 2018. godine.
Glede odlučivanja za koncesiju u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj županiji i dijelu Ličko-senjske županije u prvom krugu glasovanja, ukupno tri ponude imale su četiri i više glasova i to Robur j.d.o.o. pet glasova, Diadora Media d.o.o. četiri glasa i Nezavisna televizija d.o.o. četiri glasa, te se, obzirom da se u ovoj digitalnoj regiji natjecalo za dvije koncesije, pristupilo dodatnom glasovanju za te tri ponude. U drugom krugu glasovanja dvije su ponude dobile većinu glasova. To su ponude Robur j.d.o.o. koja je dobila ukupno šest glasova, te ponuda ponuditelja Diadora Media d.o.o. koja je dobila četiri glasa. Ponuda ponuditelja Nezavisna televizija d.o.o. je u drugom krugu glasovanja dobila tri glasa. Temeljem toga, koncesije u trajanju od deset godina dodijeljene su ponuditeljima Diadora Media d.o.o. i Robur j.d.o.o. Vijeće će pisane otpravke svih odluka izraditi i uputiti svim ponuditeljima u najkraćem roku i s detaljnim obrazloženjem procesa i razloga kojima se vodilo.
Za Zadarski list utemeljiteljice i suvlasnice tvrtke Diadora Media d. o.o. Slavica Vulin i Marija Vicković jučer su kratko izjavile:
– Presretne smo zbog odluke Vijeća, a odlučno ćemo već od danas početi ozbiljne pripreme koje su nužne za oživotvorenje uvjeta potrebnih za početak emitiranja lokalne televizije.
Od gašenja TV VOX prije nekoliko godina ovdašnji lokalni elektronički prostor bio je bez televizijskoga signala.