Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Predstava kroz koju su prošle generacije plesača

15.03.2019. 14:46
Predstava kroz koju  su prošle generacije  plesača


Zadarski plesni ansambl prikazao je u četvrtak čak tri izvedbe plesne predstave "Kako je Potjeh tražio istinu".
Odaziv publike bio je izvrstan i sve su predstave nagrađene velikim  pljeskom.
 -Prva izvedba u 11 sati bila je namijenjena školarcima te su došla djeca  iz Benkovca, Bibinja i Stankovaca. jako mi je drago zbog ove suradnje jer  na taj način promičemo kazalište i učimo djecu da dolaze u kazalište, rekla nam je Sanja Petrovski, dugogodišnja voditeljica Zadarskog plesnog  ansambla. Izvedba u 18 sati bila je namijenjena za srednjoškolce, a u 20  za sve ostale.
Inače, ovo je najizvođenija predstava Ansambla, a praizvedba je bila  2005. godine, i od tada se uz razne preinake izvodi do danas.
 – Kroz predstavu su prošle generacije plesača te su se izmijenjivali i  kroz uloge, kojih u predstavi ima dosta, tako da sudjeluje gotovo cijeli  ansambl s pridruženim članovaima – ukupno 24 ljudi. Ove godine prodružili su nam se Vinko Radovičić, koji je imao ulogu Svaroga, te Mimi  Zadarski, koji je glumio djeda. Također, imali smo i dvojicu plesača koji  nam se pridruže s vremena na vrijeme a to su – Mate ivić i Grgur Kovačić,  rekla je Petrovski. Ulogu Potjeha igrala je Patricia Gospić, a glavni Bijesovi su bile Nataša Kustura, Natali Perić, Martina Ružić i Ruby Ivosić.