Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Divjak: Sve je spremno za online nastavu, važno je pratiti rasporede

15.03.2020. 13:13


Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je u nedjelju da je sve spremno za početak online nastave, istaknuvši pritom da je važno pratiti rasporede i upute o tome kada se treba ulogirati.
“Spremno je najbolje što može biti spremno. Sigurna sam da će uz dovoljno discipline sa svih strana sve biti u redu”, rekla je ministrica Divjak novinarima ispred Banskih dvora prije početka sastanka premijera Andreja Plenkovića i ministara sa Nacionalnim stožerom Civilne zaštite RH.
Što se tiče poteškoća s prijavama u sustav, “ne treba se žaliti, nego treba biti strpljiv i disciplinian”, rekla je Divjak.
Očekuje se da u prvo vrijeme bude poteškoća, napomenula je te ponovila da su svi dobili upute o vremenu kada se trebaju ulogirati.
“Važno je da se prate rasporedi, a ne da svi navale u osam ujutro”, poručila je Divjak istaknuvši da su sve obavijesti na stranicama Ministarstva.
Sutra, podsjetila je, počinje online nastava za Istarsku županiju, a u srijedu za sve ostale županije.
U sklopu programa na HRT 3 bit će nadomješteni i sati tjelesnog odgoja, a na pitanje ima li savjet za djecu mimo nastave, ministrica je odgovorila da djeca, ako su kod kuće, onda trebaju izbjegavati i veća okupljanja.
“Treba boraviti u prirodi, ali tako da se izbjegavaju veća okupljanja i slijede upute. Higijenskih mjera i standarda treba se pridržavati bez obzira na to jesu li učenici u školi ili kod kuće”, poručila je ministrica Divjak.