Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

HT PREMIJER LIGA Vlašić: Očekujem tešku utakmicu

15.03.2021. 08:55


Vrijedna gostujuća pobjeda nad Zabokom na otvaranju trećeg kruga HT Premijer lige vratila je Puntamičane na stare staze uspjeha i omogućila treneru Hrvoju Vlašiću mirnih desetak dana pripreme za današnji ogled protiv Škrljeva. Momci s Kvarnera nalaze se u izvrsnoj seriji te su povezali pet uzastopnih trijumfa u hrvatskom prvenstvu, od čega tri na gostujućem parketu, i u Jazine dolaze po novi vrijedan »skalp«.
– Očekujem tešku utakmicu jer je riječ o vrlo kvalitetnoj momčadi. Fizički su dominantni i dobro izbalansirani na svim pozicijama te ćemo im se od prve minute trebati suprotstaviti s maksimalnom energijom i znanjem – kazao je u najavi večerašnjeg susreta trener Sonika Hrvoje Vlašić.


Opasnost sa svih strana
Za razliku od prethodna tri okršaja, Damir Rajković na raspolaganju će imati nekadašnjeg igrača Cibone i svojedobnog hrvatskog reprezentativca Frana Pilepića koji se nakon povratka košarci prometnuo u jednu od udarnih igala Škrljeva. Sada već iskusni bek-šuter u posljednjih pet utakmica prosječno zabija 17.8 poena uz gotovo četiri asistencije po susretu, ali daleko od toga da je on jedina opasnost u gostujućim redovima.
– Centra Robertsona uvijek apostrofiram kao glavnu figuru, a tu su i Gunjina i Barnjak koji im je pokretač, ali i organizator i realizator. Imaju puno akcija za Pilepića koji je igrač visokog šuterskog ranga i tu ćemo morati biti vrlo oprezni, no ne smijemo zanemariti ni ostatak momčadi poput Vrgoča ili Jelenkovića – upozorava trener Puntamike.


Sonik ima svoje adute
Ipak, svoj kvaliteti Škrljeva unatoč, nešto će se pitati i »Sonikse« koji bi nakon nekoliko tjedana konačno trebali biti kompletni.
– Suparnika maksimalno respektiram, ali i mi imamo svoje adute i znamo igrati, što smo i pokazati u dosadašnjem dijelu sezone. Nakon dugo vremena smo trenirali u punom sastavu što nam je popravilo kvalitetu rada i donijelo optimizam pred nadolazeće izazove – rekao je Vlašić.
Utakmica se igra u dvorani Jazine s počekom u 20 sati, uz izravan prijenos na Arenasportu.