Prvi put nakon četrdeset godina u Zemuniku dva razreda prvašića

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Općina ulaže u projekte za djecu i mlade
Nedavno smo kupili građevinsko zemljište na kojem planiramo projektirati novi dječji vrtić. Imamo 105 djece vrtićke dobi, a iz godine u godinu ih je sve više. Naša osnovna škola ove godine je prvi put nakon sigurno četrdeset godina upisala dva prva razreda, što je uistinu značajno za naše mjesto, ističe Šarić
Toni PERINIĆ
Zemunik Donji sve više postaje odabir mladih obitelji

Općina Zemunik Donji, koja prema posljednjem popisu stanovništva broji 2.167 stanovnika, teritorijalno obuhvaća ravnokotarska naselja Zemunik Donji, Zemunik Gornji i Smoković. Općina je to u kojoj se uvijek neumorno radi i gradi, a zemunički načelnik Ivica Šarić kaže kako su trenutačno u tijeku radovi na pročelju župne crkve, a posebno se hvali projektima koji doprinose demografskoj obnovi, a to su projekti za djecu i mlade.

Sportska dvorana javne namjene

Početkom listopada prošle godine, potpisan je ugovor o gradnji sportske dvorane javne namjene pored mjesne ambulante u Zemuniku Donjem. Procijenjena vrijednost radova je tada bila oko devet milijuna kuna, a prema riječima načelnika Šarića, taj iznos će se zasigurno povećati, s obzirom na trenutačnu inflaciju i svjetsku krizu.
- Radove na sportskoj dvorani su malo usporili loši vremenski uvjeti, ali dolaskom ljepšeg vremena i to ćemo nadoknaditi. Iznos radova će zasigurno biti veći od dogovorenog, s obzirom na trenutačno stanje, povećanje cijena i inflaciju. Ne možemo sad odustati, ali i ne želimo, što je tu je, izgurat ćemo taj projekt do kraja na dobrobit stanovnika naše općine, tvrdi načelnik Šarić i dodaje kako u planu imaju i gradnju novog dječjeg vrtića za kojeg su kupili građevinski teren.
- Nedavno smo kupili građevinsko zemljište na kojem planiramo projektirati novi dječji vrtić. Imamo 105 djece vrtićke dobi, a iz godine u godinu ih je sve više. Naša osnovna škola ove godine je prvi put nakon sigurno četrdeset godina upisala dva prva razreda, što je uistinu značajno za naše mjesto, ističe Šarić te dodaje kako svako ulaganje u općini podiže kvalitetu življenja te na taj način u njoj ostaju mlade obitelji.

Prioritet komunalna infrastruktura

Svakodnevno se radi i na proširenju komunalne infrastrukture pa se tako u ovoj godini planira izdvojiti milijun kuna za izgradnju nerazvrstanih cesta, osamsto tisuća kuna za nogostupe i pola milijuna kuna za javnu rasvjetu.
- U tijeku su radovi na uređenju pročelja župne crkve Kraljice mira – Kraljice Hrvata. Crkva je sagrađena 1995. godine i ovo je prvi put od tada da se uređuje izvana. Radove zajednički financira Općina Zemunik i Župni ured donacijama župljana, navodi zemunički načelnik.
- Komunalna infrastruktura nam je jedan od prioriteta u nadolazećem razdoblju. Radovi na kanalizaciji dobro napreduju, a uz to radimo i na modernizaciji javne rasvjete i proširenju vodovodne mreže, naglašava načelnik Šarić.
Za obrazovanje i sport, Općina Zemunik izdvaja po 300 tisuća kuna, za socijalnu skrb oko 250, a za kulturu oko 65 tisuća kuna.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)