Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

U ponudi maskice i dezificijensi hrvatskih proizvođača

15.04.2020. 08:54
U ponudi maskice i dezificijensi hrvatskih proizvođača


Gotovo je mjesec dana intenzivne borbe protiv širenja koronavirusa iza nas. Od samih naznaka početka izolacije počela je i pojačana potražnja za zaštitnim maskicama koje su danas neizostavan dio naše garderobe koju navlačimo prilikom izlaska iz domova. Zbog povećane potražnje ljekarne su imale problema s nabavom i prodajom maskica te dezificijensa koji su također traženi.
S ravnateljem Ljekarni Zadar, Božom Čolakom provjerili smo kakvo je stanje na policama nakon mjesec dana koronavirusa. Vlada li i dalje pritisak na ljekarne ili se situacija smirila te imaju li dovoljno robe koja je najtraženija?
– Ovih dana ništa ne manjka, čak imamo i bolju ponudu – imamo više vrsta maskica te više vrsta dezificijensa od nekoliko različitih proizvođača. Također, imamo i rukavica koje prodajemo u organičenom broju. Naime, svatko smije kupiti najviše deset komada, rekao nam je u razgovoru Božo Čolak.
Istaknuo je kako će, nabavom većeg broja rukavica, omogućiti i prodaju većeg broja po osobi. Naglasio je kako žele svima pružiti priliku da nabave rukavice i da se mogu adekvatno zaštititi.
– Jako sam zadovoljan trenutnom situacijom jer opet imamo pune police onih najtraženijih stvari. Maski imamo dovoljno te ih neograničeno prodajemo. Imamo perive dvoslojne maskice, a uskoro ćemo nabaviti i troslojne maskice. Želimo našim građanima ponuditi ono što je najkvalitetnije na tržištu, ali i što je cjenovno prihvatljivo, pojasnio je Čolak. Naglasio je kako su sve maskice hrvatska proizvodnja, kao i dezificijensi. Dodao je kako oni uvijek traže kvalitetu proizvoda te trenutno u ponudi imaju ono najkvalitetnije što hrvatski proizvođači mogu ponuditi.