Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kaznena prijava 25-godišnjakinji zbog kršenja mjere izolacije

15.04.2021. 07:59


Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju
Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.
Naime, njega se sumnjiči da kao odgovorna osoba trgovačkog društva tijekom 2017.godine, fiskalizirani gotovinski promet društva nije u cijelosti položio u na žiro račun ili koristio za potrebe društva, već dio neosnovano zadržao za sebe, čime je oštetio navedeno trgovačko društvo za iznos od 500.210,79 kuna, a što je za posljedicu imalo otvaranje stečajnog postupka.
Protiv 47-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.


Širenje i prenošenje zarazne bolesti
Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“, opisano u čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona.
Sumnjiči je se da je 01. travnja napustila adresu svog boravka iako joj je epidemiolog odredio mjeru liječenja u kući iz razloga što je bila pozitivna na virus COVID-19.
Naime, u 23.03 sati u Ulici Hrvatskog sabora u Zadru policijski službenici su prilikom kontrole prometa na cestama zatekli 25-godišnjakinju koja je upravljala osobnim vozilom, na koji način je kršila mjeru obveznog liječenja u kući.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 25-godišnjakinje je podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.


Teška krađa
Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom kojeg se sumnjiči za više provala.
Sumnjiči ga se da je početkom travnja na Benkovačkoj cesti u Zadru provalio u trgovinu trgovačkog društva odakle je otuđio novac. Također ga se sumnjiči da je u istom vremenu u Ulici 4.gardijske brigade u Zadru provalio u objekt trgovačkog društva odakle je otuđio novac.
Nadalje, sumnjiči ga se da je u studenom prošle godine u Ulici Vanje Radauša u Zadru provalio u veterinarsku ambulantu odakle je otuđio lijekove.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 29-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava zbog teških krađa.