Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Poravnali, gletali i obojali zid bunkera u Privlaci

15.05.2020. 10:45


Naš čitatelj iz Privlake dostavio nam je fotografije na kojima se vidi svježe nanesena bijela boja na zidu dugom oko 15 i visokom oko tri metra. Ništa ne bi bilo čudno da nije riječ o bunkeru iz Drugoga svjetskoga rata koji je u vlasništvu države. O čemu je riječ i priprema li se taj bunker za neku namjenu upitali smo u Općini Privlaka gdje su nam odgovorili kako su i sami od mještana prije nekoliko dana dobili istu informaciju i uputili komunalne redare na lice mjesta da vide o čemu se točno radi.
– Naši komunalci su utvrdili da je netko poravnavao, gletao i obojao cijeli taj jedan zid. Budući da je taj bunker zaštićen te je u vlasništvu Ministarstve državne imovine, o svemu smo obavijestili policiju, kazali su nam u Općini gdje su od mještana dobili i informacije da se oko bunkera u vrijeme pojačanih mjera vezanih uz pandemiju koronavirusom okupljala skupina mlađih muškaraca.
– Pošto je zid tako poravnan i obojan vjerojatno su ti naši mladi dečki tu htjeli izraditi navijački grafit. Malo su se zaigrali jer je taj bunker zaštićen kao kulturno dobro i u vlasništvu je države, rekao nam je jedan mještanin.
Sve nedoumice trebala bi razriješiti policija nakon što odrade svoj dio posla.