Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Najbolji učenici nagrađeni za svoja postignuća

Autor: Irena Jurjević

14.06.2013. 22:00
Najbolji učenici nagrađeni za svoja postignuća

Foto: Vedran SITNICA



Ove školske godine je 68 učenika Osnovne škole Smiljevac sudjelovalo na gradskim, županijskim i državnim natjecanjima i smotrama


Sveukupno 68 učenika Osnovne škole Smiljevac u ovoj školskoj godini sudjelovalo je na gradskim, županijskim i državnim natjecanjima i smotrama. Oni najbolji su jučer u sklopu Dana škole nagrađeni za svoja postignuća, a natjecali su se u poznavanju hrvatskog jezika, vjeronaučnoj olimpijadi, natjecanjima Zajednice tehničke kulture, kao i u tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi. Sudjelovali su i na izložbama iz područja likovne kulture i smotri Lidrano.
Škola broji 99 zaposlenih
– U ovoj školskoj godini OŠ Smiljevac pohađalo je 1137 učenika raspoređenih u 49 razrednih odjela. Učiteljsko vijeće broji 85 učitelja i stručnih suradnika, a u školi je sveukupno zaposleno 99 djelatnika, kazao je u svom pozdravnom govoru ravnatelj Bernardo Kotlar ističući kako su u protekloj godini kompletno obnovljeni prozori u šest učionica matične škole te prizemlje područne škole Murvica, zahvaljujući sredstvima Grada Zadra i Općine Poličnik u ukupnoj vrijednosti radova od 180.000 kuna. Također, nabavljena je nova uredska oprema i namještaj u vrijednosti od 50.000 kuna, te oprema za održavanje i zaštitu i sportska i glazbena oprema u vrijednosti od 10.000 kuna.
Zvonimir Jurica top čitač
– Od značajnijih zbivanja u protekloj godini organizirana je kulturna priredba po knjizi lektire “Divlji konj” Božidara Prosenjaka u izvedbi glumca Ante Rumore. Škola je sudjelovala u manifestaciji Zadar čita, održan je i Tjedan čitanja Biblije kao i natjecanje četvrtaša i petaša u čitanju, nizao je Kotlar koji je pritom istaknuo i učenika 2.a razreda Zvonimira Juricu koji je u ovoj školskoj godini pročitao preko 200 naslova te tako postao top čitačem škole. Uz učenike, priznanje za svoje zalaganje dobili su i pojedini roditelji koji aktivno sudjeluju u realizaciji izvannastavnih aktivnosti. Osim dodjele nagrada, jučer je održan i zabavni dio u sklopu kojeg su nastupili školski zbor, orkestar kao i jedna klapa. Sve prisutne je svojim monologom o gradu Zadru nasmijala učenica Rea Klarić. Program je sadržavao i svoj plesni dio, ali i nastup harmonikaša koji su izveli pjesmu “Lijepa li si”.