Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ZLATNI PIR Vjenčali se u Sydneyu, bračne zavjete obnovili u Bibinjama

15.06.2020. 14:55


Doživjeti pola stoljeća braka prava rijetkost i blagoslov. Uspjelo je to bračnom paru Šindija iz Bibinja, 76-godišnjem Anđelku i njegovoj 70-godišnjoj sumještanki Nediljki, rođenoj Sorić.
– Vjenčali smo se na blagdan sv. Ante, 13. lipnja 1970. godine, u Australiji u hrvatskoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Sydneyu na Summer Hillu. Kumovi su bili Berto Kinda i Ante Kero, kazao je slavljenik Anđelko koji je nakon povratka iz Australije 1981. godine radio u Hrvatskim željeznicama.


Obnova zavjeta
U nedjelju, 14. lipnja 2020., euharistijsko slavlje i obnovu bračnih zavjeta u crkvi Velike Gospe predvodio je župnik don Zdenko Milić koji je na početku mise uputio riječ pozdrava bračnom paru Šindija te župljane potaknuo na molitvu za njih.
– Njihov život u bračnoj zajednici trebao bi biti putokaz mladim bračnim parovima, bili su strpljivi, jednog drugog su podržavali i poštivali zapovijed »Što je Bog združio, neka čovjek ne rastavlja«, poručio je don Zdenko.
Svečanom euharistijskom slavlju doprinio Zbor mladih »Magnificat« pod ravnanjem prof. Ivice Kera, dok je slavljenica Nediljka kao i svake nedjelje i blagdana čitala poslanicu.
– Obitelj je najvažnija i bez nje nema ničega. Imamo troje zlatne djece, Matu, Vicu i Mirjanu koji su nam podarili petero unučadi: Finna, Taru, Lauru, Emu i Ritu, ponosno govori slavljenica Nediljka.


Strpljenje i sreća
Usprkos krizama, životnim poteškoćama i križevima brak i bračno zajedništvo su čvrsti temelj na kojemu se gradi obitelj i društvo, ono je garancija budućnost.
– U životu treba biti strpljiv i sretan zbog obitelji i prijatelja koji vas okružuju, poručuju Šindije čiji najstariji sin Mate s obitelji zbog koronavirusa i ne letenja zrakoplova nije iz Australije mogao doći u Bibinje na veliko obiteljsko slavlje.
Živimo u vremenu kada brakovi nerijetko traju do prvog većeg nesporazuma i kada je mnogima teško zamisliti da s nekim žive cijeli svoj život.
– Zahvalila bih svim ljudima koji su nam činili dobro i pomogli kroz život, koji su bili na našem životnom putu. Hvala za sva dobročinstva, zahvalila se slavljenica Nediljka Šindija zvana Neda.