Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Njuška godine mješanac Terry

15.06.2021. 12:54


Zadnje četiri godine Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, u suradnji s partnerima, organizira Amatersku reviju pasa pod nazivom »Daj šapu« u kojoj sudjeluju psi mješanci koji se natječu za titulu Njuška godine i psi iz Skloništa u Privlaci, za titulu miss i mister azila. Jedini kriterij koji su psi morali ispuniti jest da su mješanci.
– Cilj naše male revije je uvijek isti, a to je obratiti pozornost lokalne zajednice na kvalitetnu brigu, prava i zaštitu kućnih ljubimaca i napuštenih životinja. Nažalost, problem nezbrinutih životinja je uvijek prisutan i suradnjom sa Zadarskim šapicama i Skloništem Privlaka nadamo se pronalasku doma za pse bez vlasnika, kazala je Jelena Gulan, ravnateljica »Ožanića«.
Glavni organizator je Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića u suradnji sa Zadarskom županijom i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, a glavni sponzor revije je PET CLUB ZADAR koji je pobjednicima osigurao poklon bonove u vrijednosti 1.000, 700 i 500 kuna za prvo, drugo odnosno treće mjesto.
Ove godine na reviji je sudjelovalo 38 pasa te šest pasa iz Privlačkog azila. Nagradu za Njušku godine odnio je mješanac Terry, drugo mjesto osvojila je Rea, a trećeplasirani je Billy. Titulu miss azila odnijela je Vinna koja je čipirana, cijepljena, očišćena od nametnika i sada čeka svoj dom.
– Reviju organiziraju naši učenici i posebno moram pohvaliti učenike, 3. c razreda, veterinarski tehničar koji su uz malu pomoć svojih profesora sve savršeno organizirali. Učenici sudjeluju u svemu, što nam je zapravo i cilj, da njih uključimo u taj rad. Oni rade na prijemu pasa, ali i ono najvažnije, oni su u stručnom žiriju, određuju kriterije po kojima psi dobivaju bodove i na kraju odlučuju o pobjedniku, ispričala nam je ravnateljica Gulan te rekla kako je svake godine puno zainteresiranih, ali su zbog epidemiološke situacije morali ograničiti broj natjecatelja.
Ravnateljica je na kraju dodala kako je atmosfera na reviji kao i uvijek bila pozitivna, opuštajuća i ljetna te se ovaj projekt u školi dočekuje s velikim veseljem.