Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zlatne mažoretkinje Pašmana i Ugljana

15.06.2021. 12:57


Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana na nedavnom Županijskom natjecanju održanom u Biogradu na Moru osvojile su zlatnu medalju. Neočekivan uspjeh i prekrasni rezultati za tako kratku pripremu, iznenadili su sve nazočne pa i mene osobno, izjavila je Željka Vitlov, voditeljica i predsjednica Zadarskih mažoretkinja.
Na prvom ovogodišnjem Županijskom natjecanju mažoretkinja, Zadarske mažoretkinje su izborile zlato. S obzirom na to da su bile smanjene mogućnosti treniranja zbog covid situacije, Zadarske mažoretkinje imale su iznimno kratak period za pripremu. S obzirom na neizvjesnost situacije, nitko nije znao kad niti hoće li će uopće biti održavanja natjecanja. Za mažoretkinje ovo je bio poseban izazov, budući da su zbog mjera predostrožnosti bile pod još većim pritiskom.
– Natjecanje je bilo održano uz izuzetnu prilagodbu epidemiološkim mjerama. Svi smo morali nositi maske, održavati razmak, dezinficirati ruke, štapove,… Djevojke su mogle skinuti maske jedino u točki nastupa, naravno, uz održavanje distance od 1,5 metara, a sve je završilo i bolje nego što smo očekivali, rekla je Vitlov.
U suradnji s Hrvatskim mažoretskim savezom koji je organizator natjecanja, cjelokupno natjecanje započelo je u 12 sati na igralištu Osnovne škole Biograd i trajalo je oko dva sata. Na natjecanju su također sudjelovali timovi iz Biograda i Nina. Bez obzira na mjere i pravu ljetnu vrućinu, natjecanje se odvijalo pred publikom i navijačima koji su bodrili svoju ekipu. Izvrsni rezultati nisu izostali, a najveće zasluge pripale su mažoretkinjama otoka Ugljana i Pašmana koje su kući ponijele zlato.
Zlato su osvojile: u kategoriji prvi korak Zara Vitlov (5 god); u kategoriji viši korak (Kali) Ivona Sorić, Beata Vidov, Aurora Halilović, (Preko); Đina Masar.
S otoka Pašmana u kategoriji prvi korak zlato su osvojile Elena Pedišić, Leona Cimera, Leona Tadija.
S otoka Vira u kategoriji viši korak zlato su osvojile: Saša Ruško, Fabijana Peša, Lana Rengel, Lana Posavec, Nejla Omerović, Nicol Vučetić.
Iz Posedarja zlatne su bile: Ema i Tonka Dezmalj, Petra Klanac, a iz Zadra zlato su osvojile Kate Ivković, Zara Ledenko, Stela Pleša, Ema Marnika, Sara Lisica, Stela Vincek, Ema Škoroć, Korina Vedrić, Mila Sali i Jerolima Biloglav.
Iz Privlake zlatna je bila Matea Mandić.
– Nismo očekivali ovako sjajne rezultate. Pripreme su bile na knap. Samo smo željeli sudjelovati u onome što volimo sad kad se napokon pružila prilika za to popuštanjem mjera, istaknula je Vitlov.
Iz razgovora s voditeljicom Vitlov, doznajemo kako se krajem lipnja planira održati nastup mažoretkinja u Zadru u slobodnom angažmanu i u suradnji s udrugom Nada.
Kako doznajemo, nada se većem broju nastupa tijekom ljeta, naročito na otvorenom.