Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Gosti nemaju gdje kupiti bocu vode

Autor: Ida Štulić

14.07.2008. 22:00
Gosti nemaju gdje kupiti  bocu vode

Foto: Zvonko KUCELIN



Direktor TZ grada Zadra Zvonko Šupe smatra kako bi trgovine trebale biti otvorene barem do 23 sata i tako nadopuniti sliku svoga grada koji svojim gostima stoji na raspolaganju i danju i noću
Ljetna sezona  lagano se penje prema svom  vrhuncu, a posjetitelji u večernjim satima nemaju na  raspolaganju trgovine koje  bi im omogućile kupnju  obične boce vode ili hranu.  Sve trgovine rade tijekom  dana kada su građani i gosti  na kupanju ili kod kuće, a  navečer su prisiljeni tražiti  slobodno mjesto u kafićima  kako bi se nakratko osvježili.
– Sada kada bi sve trebalo  raditi “punom parom” i kada  nas očekuje puno posla, trgovine i trafike su zatvorene.  To je apsurdno, izjavio je  direktor Turističke zajednice  Zvonko Šupe.
Direktor smatra kako bi  trgovine trebale biti otvorene bar do 23 sata i tako  nadopuniti sliku svoga grada  koji svojim gostima stoji na  raspolaganju i danju i noću.
– Otvorena trgovina  prehrane jedan je od bitnih  uvjeta za doborbit naših posjetitelja. Ako obrtnicima i  poslodavcima to smeta, ne bi  se trebalo odazivati na EU i  slično jer u funkciji nam nisu  osnovne stvari, naglasio je  Šupe.
Prema ovim činjenicama,  izgleda da mnogi još sezonu  i dolazak turista kao i njihove potrebe nisu shvatili ozbiljno. Iako ni djelatnicima  nije lako, njihova egzistencija i ugled grada ovise o  gostima.