Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Bajs dolazi na Zrće

14.07.2011. 22:00
Bajs dolazi na Zrće


Kako bi se upoznao s tim turističkim fenomenom, Novalju će u nedjelju 17. srpnja posjetiti ministar turizma Damir Bajs. Ministar Bajs će s predstavnicima Grada Novalje razgovarati o ovogodišnjoj turističkoj sezoni i planovima razvoja


Posljednjih godina Novalja je postala jedno  od glavnih turističkih odredišta na Jadranu, a broj turista koji posjećuju Novalju  višestruko premašuje broj turista koji posjećuju sve ostale  jedinice lokalne samouprave  na Pagu, Pag, Povljanu i Kolan.
Novalja je, kako neki tvrde,  turističko čudo, no to se čudo  nije dogodilo slučajno. Gradska uprava Novalje je, na čelu  s gradonačelnikom Ivanom  Dabom, velike napore ulagala u razvoj turizma, u privlačenje ulagača, prihvaćala  je nove ideje, uređivao se  grad, napravljen je golem iskorak u kulturnoj i zabavnoj  ponudi.
Kako bi se upoznao s tim  turističkim fenomenom Novalju će u nedjelju 17. srpnja  posjetiti ministar turizma Damir Bajs. Ministar Bajs će s  predstavnicima Grada Novalje razgovarati o ovogodišnjoj turističkoj sezoni i planovima razvoja. Ministar Bajs  će posjetiti Turističku zajednicu Grada Novalje, razgledat će novouređene trgove  Loža i Bazilika i rimski akvadukt, a posjetit će i klubove  Kalypso, Aquarius i Papaya  na Zrću.
U klubu Papaya je predviđeno održavanje konferencije za novinare. Uz ministra  Bajsa, u izaslanstvu Ministarstva turizma bit će Željko  Lenart, državni tajnik u Ministarstvu turizma, Tomislav  Vukovac, ravnatelj Uprave za  infrastrukturu i turističku resursnu osnovu, Danijela Petričević-Golojuh, tajnica Ministarstva, Zdenka Šutak, tajnica kabineta ministra i Željka Sruk, djelatnica Samostalnog odjela za odnose s  javnošću u Ministarstvu turizma. Posjet ministra Bajsa  Novalji na određeni je način i  znak podrške Gradskoj upravi Novalje koja sve svoje razvojne planove temelji na turizmu.
Kako je rekao jedan od  organizatora programa na  Zrću, dolazak ministra Bajsa  na Zrće ima veliko značenje i  za Zrće jer je to i formalno  priznanje onoga što je u posljednjih desetak godina napravljeno. Naime, dosta je  onih koji osporavaju vrijednost programa kakvi se organiziraju u klubovima na  Zrću. Neupućeni često tvrde  da na Zrće dolaze uglavnom  mladi koji ništa ne troše. No  to nije tako. Na Zrću se  zabavljaju mladi doslovno iz  cijelog svijeta, a među njima  je mnogo i onih s dubokim  džepovima koje bi poželjelo  ugostiti svako turističko mjesto na Jadranu. Uz to, pored  Zrća su gotovo svakodnevno  usidrene goleme jahte, a vlasnici tih jahti ili oni koji su ih  unajmili zabavljaju se na  Zrću. Zrće je za mnoge mlade diljem svijeta postalo  mjesto koje se mora posjetiti.