Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Reuters piše o nevjerojatnoj navijačkoj atmosferi u Zadru i turistima u dresovima

15.07.2018. 08:01
Reuters piše o nevjerojatnoj navijačkoj atmosferi u Zadru i turistima u dresovima


Zadar je poznat kao grad predivnih zalazaka sunca koji svake godine posjećuju brojni turisti. Ove godine u njemu je mnoštvo turista koji u nacionalnim dresovima cijene sunce, ali i uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije koja će se danas susresti s Francuskom u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva, piše Reuters.
Pišu i o velikom plakatu koji je postavljen na samom ulazu u staru gradsku jezgru, a na kojemu su Modrić, Subašić, Vrsaljko i Livaković uz natpis "Zadarsko srce". 
Uz napomenu o najljepšem zalasku sunca o kojem je govorio i Hitchcock, u tekstu se navodi kako kapetan Luka Modrić i tri suigrača dolaze iz Zadra i okolice, a posljednjih dana i njihove kuće posjećuju turisti kako bi im odali počast. Novinari su bili i ispred kuće pokojnog Lukinog djeda u Zatonu Obrovačkom, spomenut je rat i izbjeglička sudbina Modrića, a ispred kuće su snimljeni turisti koji se slikaju.
Osim toga novinari su posjetili i obitelj Subašić u Zagradu.
Jovo Subašić ispričao im je o sinovim nogometnim počecima, a istaknuo je i kako ukoliko današnja utakmica ode do penala imat ćemo veliku prednost.
– Penali bi bili velika prednost jer Danijel zna francuske igrače, kazao je stariji Subašić za Reuters.