Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nema dovoljno kandidata za cijepljenje u popodnevnoj smjeni

15.07.2021. 08:22


Radno vrijeme punkta za cijepljenje ŠC Višnjik od jučer je od 7 do 13 h. Dakle, više se ne cijepi u poslijepodnevnim satima što je bila dosadašnja praksa.
Koordinator punkta Višnjik dr. Robert Županović iz županijskog Doma zdravlja objašnjava kako je uzrok pad interesa za cijepljenje, ali, kako naglašava, prilagođavat će se situaciji na terenu.
– Odluku smo donijeli u dogovoru s epidemiolozima i Zavodom za javno zdravstvo. Jednostavno, nema dovoljno kandidata. Smisao punkta bilo je masovno cijepljenje, a masovnog interesa više nema. Daj Bože da se poveća broj zainteresiranih, prilagodit ćemo se. Ali, sad bi to bilo rasipanje resursa, stoga je ovo skraćivanje radnog vremena racionalan potez, govori Županović i zaključuje kako je za sadašnju situaciju dovoljna jutarnja smjena.
Primjerice, prekjučer je u jutarnjoj smjeni prvu dozu primilo 80 građana, dok je u poslijepodnevnoj bilo njih 64, a predviđen broj cijepljenja tijekom jednog dana je između 800 i 1000 pacijenata na dan.
– Svi oni koji su spriječeni doći tijekom jutarnje smjene, mogu se i dalje cijepiti u Zavodu za javno zdravstvo. Mislim da se ovo masovno cijepljenje na punktovima i bliži kraju, uskoro će Zavod moći sve to odrađivati, govori Županović.