Canadair angažiran na gašenju požara na otoku Lavdara

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika gsimunov
Već 68 ovosezonska intervencija zračnih snaga PP NOS OS RH
HRZ
U gašenju požara na otoku Lavdari angažiran je i Canadair

Jedan avion Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažiran je u nedjelju, 15. kolovoza na gašenju požara na otoku Lavdara u Zadarskoj županiji.
Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 6. kolovoza zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 68 požara i to: 26 u Šibenskoj-kninskoj, 23 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 14 u Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan u Primorsko-goranskoj županiji.
Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 50 protupožarnih izviđanja u županijama priobalja.
Na navedenim zadaćama, gašenju požara i protupožarnom izviđanju, izvršena su 3.392 leta pri čemu je ostvareno 548:20:00 sati naleta, izbačeno je 15.355  tona vode, prevezeno 7,5 tona tereta, utrošene je 3.432 litre pjenila i 333.539 litara goriva.
Tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je 10 puta i ostvario je 10 letova s besposadnim zrakoplovnim sustavom “ORBITER 3” u trajanju od više od 19 i pol sati, a u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.
Od kopnenih snaga Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, 2. i 3. kolovoza 2021 angažirano je po 26 vojnika za gašenje požarišta kod Segeta Gornjeg u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)