Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Četiri dana benkovačke odbojke na pijesku sa 162 natjecatelja

15.08.2021. 07:15


Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta i uz veliku pomoć Grada Benkovca i Zadarske županije odrađena je odbojkaška fešta u Benkovcu pod nazivom Odbojka na pijesku Benkovac 2021.
– U četiri dana odrađena su četiri odbojkaška turnira na pijesku, a pripremili smo za svakog po nešto, kazao je prof. Šime Bolić iz Posedarja, voditelj projekta Aktivno za zdrav grad – Benkovac koji zapošljava troje ljudi, voditelja projekta te dva trenera odbojke i biciklizma.


Odbojkaši, rekreativci, djeca, odrasli…
Prvog dana odigran je turnir u konkurenciji muških parova. Nastupilo je 9 parova s ukupno 18 odbojkaša. Kao najspretnija i najspremnija pokazala se ekipa Pakoštane. Drugi dan odigran je turnir u konkurenciji Djevojčice 3 na 3. Ukupno se prijavilo 20 ekipa sa 66 igračica. Kao najbolja pokazala se ekipa Nevera iz Vodica.
Trećeg dana odigran je turnir u konkurenciji Mix 3 na 3. Nastupilo je 19 ekipa s ukupno 58 sportaša. Najbolja ekipa je bila Joks iz Biograda. Zadnjeg, četvrtog dana odigran je turnir u konkurenciji Seniorke 2 na 2. Nastupilo je 10 ekipa s ukupno 20 odbojkašica. Najbolja ekipa je bila ekipa Leće iz Vodica.
– U prvom planu turnira su bili fair play i uključivanje svih zainteresiranih, kako logo Ministarstva turizma i sporta kaže, »Uđi u igru«. Na turniru su nastupali i odbojkaši i rekreativci, i djeca i odrasli, i cure i dečki. Ukupno su nastupila 162 natjecatelja u četiri dana, a sve je proteklo u sportskom duhu i fair playu, istaknuo je Bolić.


Veliki broj ekipa neodbojkaša
Nastupile su ekipe iz odbojkaškog kluba Mladost 2000 iz Knina, ekipe iz ŽOK Šibenik, OK Šibenik 1991, iz OK Vodice, OK Novalja, OK Posedarje, OK Bibinje, OK Zadar, ekipa iz odbojkaškog kluba Ivanec. Sportaši iz Zagreba, Splita, Biograda.
– Posebno smo zadovoljni što se prijavio veliki broj ekipa neodbojkaša iz samog Benkovca. Nadamo se da nekog nismo zaboravili. Sudionici su dobili majice za uspomenu na turnir kao i diplome za sudjelovanje, a oni najbolji su osvojili medalje i pehare, objašnjava Bolić.
Odbojkaški tereni su napravljeni, a sudeći po interesu javnosti zasigurno neće biti prazni. Odbojka na pijesku u Benkovac je ušla na velika vrata.
– Velika zahvala ide Gradu Benkovcu što su nam omogućili realizaciju hvale vrijednog projekta, zatim Ministarstvu turizma i sporta kao i Zadarskoj županiji te svima koji su na bilo koji način pomogli u ostvarenju i realizaciji turnira odbojke na pijesku Benkovac 2021., zahvalio je Bolić.




Odbojkaški i biciklistički klub
Projekt Aktivno za zdrav grad – Benkovac namijenjen je odbojkaškim i biciklističkim aktivnostima vrijedan je 1.379.574 kune i sufinanciran u 100-postotnom iznosu sredstava.
– Osnovan je biciklistički klub Benkovac. Nabavljena je cjelokupna oprema za sigurno i kvalitetno bavljenje ovim atraktivnim i prije svega zdravim sportom. Odbojkaški dio projekta ide svojim ritmom, naglasio je Bolić.
Projekt Aktivno za zdrav grad – Benkovac je apliciran na Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali koji se provodi u sklopu Intervencijskog plana Grada Benkovaca vrijednog 25 milijuna eura ili 180 milijuna kuna kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoja (EFRR) i Europskog socijalnog fonda (ESF).
– Zadovoljni smo dobivenim projektom, ali i dalje aktivno radimo na pronalaženju novih izvora financiranja i daljnjem poboljšanju sportskih aktivnosti. Važno je naglasiti kako su sve aktivnosti koje provodimo, sva oprema, rekviziti i odjeća besplatni za sudionike, kazao je Bolić.