Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Raspisan natječaj za izgradnju podvožnjaka ispod piste Zračne luke Zadar

14.09.2016. 22:00
Raspisan natječaj za izgradnju podvožnjaka ispod piste Zračne luke Zadar


Hrvatske ceste raspisale su javno nadmetanje za izvođača radova za izgradnju podvožnjaka ispod sada fizički prekinute zemuničke ceste života, na spojnoj dionici između DC422 i ŽC6040, ispod rulne staze Zračne luke Zadar. Procijenjena vrijednost radova je 35 milijuna kuna.
– Sportski rječnikom rečeno, velika pobjeda Zemuničana. Pred samim smo ciljem da Zemunik napokon prestane biti prometno slijepo crijevo, ponosno govori zemunički načelnik Ivica Šarić.
Iako se ova priča u javnosti gotovo i zaboravila, zemuničko općinsko čelništvo nije se mirilo sudbinom, vrijedno i mukotrpno je prikupljalo svu potrebnu dokumentaciju.
– Kad je županijski Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje sredinom lipnja dostavio građevinsku dozvolu investitoru projekta, Hrvatskim cestama i Općini Zemunik, slijedio je tek hepiend, početak izgradnje podvožnjaka, ističe Šarić.
Veliki i financijski zahtjevan projekt izgradnje podvožnjaka na nerazvrstanoj prometnici ispod ceste, koja presijeca poletno-sletnu stazu Zračne luke Zadar, pred samom je realizacijom.
– Kad je prije šest i pol godina za sav promet zatvoren zemunički podvožnjak života, žile kucavice u povezivanju Zadar sa zaleđem, rijetki su nam davali nade. Međutim, Zemuničani i općinska vlast se nisu predavali i uz pomoć tadašnjeg ministra Kalmete i ljudi dobre volje iz Vlade RH, Hrvatskih cesta, Zadarske županije i drugih uspjeli smo, ne krijući zadovoljstvo kazao je prvi čovjek Općine.
Rok za javno nadmetanje za izvođača radova za izgradnju podvožnjaka na “legendarnoj” cesti, koja od Zadra vodi do Zemunika i pritom presijeca Zračnu luku, je 21. listopada.
– Zemunik je sad tek mali korak do tolikog željenog podvožnjaka života. Vjerujem da će radovi započeti do proljeća iduće godine, uvjeren je Šarić.