Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

TREĆA HNL JUG Jurić, Anić i Jerbić za slavlje u »županijskom derbiju«

15.09.2019. 08:51
TREĆA HNL JUG Jurić, Anić i Jerbić za slavlje u »županijskom derbiju«


U 3. kolu Treće HNL jug Zadar je na Stanovima uvjerljivo slavio u »županijskom derbiju« pobijedivši momčad Primorca iz Biograda na Moru rezultatom 3:0. Momčad iz Krševanovog grada dominirala je većim dijelom susreta i posve zasluženo osvojila ovaj trobod istovjetnim rezultatom kojim je na otvaranju nove sezone pobijedila Split. Istini za volju imao je i Primorac svoje prigode u završnici prvog poluvremena, pogodio i vratnicu, ali kao da su tu propustili svoju šansu u ovom dvoboju. Zadar je ponovno ranim pogotkom u 16. minuti odlično otvorio utakmicu kada je Kristijan Jurić fantastičnim udarcem načeo mrežu Biograjaca. Pogotcima Josipa Anića s kreča u 63. minuti i Jure Jerbića u 88., momčad sa Stanova zaključila je jučerašnji posao. Možda je u konačnici pobjeda Zadra ispala jako uvjerljiva i ne dočarava u potpunosti omjer snaga na travnjaku. Primorac borben, na trenutke i opasan, ali ponovno radi pogreške koje ga skupo koštaju. Zadar strpljiv, koristi svoje prigode iako, i tu ima vidljivog prostora za napredak u igri. U svakom slučaju »županijski derbi« bio je kvalitativno solidan, ali ipak ništa više od toga. Zanimljiv, to u svakom slučaju. No, krenimo redom.


Jurićeva majstorija
Vidjelo se odmah da su i jedna i druga momčad u utakmicu ušle oprezno respektirajući jedni druge. U prvih desetak minuta praktički se sve svodilo na dodavanja u obrani i veznoj liniji bez pokušaja da se ozbiljnije zaprijeti suparničkim vratima. Prvi su ipak zaprijetili gosti iz Biograda u 8. minuti. Ješe je izveo slobodni udarac s 40-ak metara od vrata Zadra, a Colić glavom tukao poprilično mlako što je bio lagan zadatak za Pinčića. Zadar uzvraća u 12. minuti. Muić je natrčao na jednu odbijenu loptu i odapeo s 18 metra. Lopta je okrznula nekoga u obrani Primorca i prohujala tik uz gostujuća vrata. U 16. minuti Zadar je poveo. Bila je to prava majstorija Kristijana Jurića kojeg je na 20 metara od vratiju Primorca uposlio Zdrilić. Jurić je kretnjom prevario dva gostujuća braniča, a onda plasiranim udarcem pogodio donji desni kut vratiju momčadi iz kraljevskog grada. Nebranjivo za mladog vratara Stojanova – 1:0. Igrala se 20. minuta kada su Biograjci opasno zaprijetili pogodivši vratnicu. Nakon ubačaja s lijeve strane i povratne lopte najprije Vodopija s desetak metara pogađa vratnicu, da bi na odbijenu loptu natrčao Zelić i prebacio cijeli gol Zadra. U 23. minuti sudac Roko Režan je označio stanku da bi se igrači osvježili zbog velike vrućine i sparine. Izgleda da je osvježenje djelovalo bolje na Biograjce koji su u nastavku bili agilniji iako ozbiljnije nisu uspijevali zaprijetiti Pinčiću. U 39. minuti ponovno de Jurić našao u izglednoj situaciji na 20-ak metara. Opalio je, ali ovoga puta u udarcu nije bilo one preciznosti i siline pa je vratar Stojanov s lakoćom ukrotio njegov udarac. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Primorac je mogao do izjednačenja. I to nakon kornera na drugoj strani iz kojeg je krenula kontra, a koju je završio Vodopija, ali brani Pinčić. Kao i pola minute kasnije kada je Zelić izašao sam ispred Pinčića, ali Zadrov vratar ponovno fantastično brani i spašava svoju momčad.


Još dva »uboda«
U nastavak utakmice ušlo se s istim sastavima koji su završili prvi dio. Prvi iz slobodnjaka prijeti domaćin. Anić je tukao s 25 metara iskosa s lijeve strane, vratar Stojanov dobro pokriva prvu vratnicu. U 56. minuti prigoda za goste iz Biograda. Zelić je s nekoliko metara prebacio vrata Zadra, ali šteta ipak nije bila prevelika jer je sudac označio zaleđe. A onda je Zadar u 63. minuti zabio i drugi pogodak na ovoj utakmici. Roko Nakić se s oko 40-ak metara u šprintu sjurio prema vratima Primorca ostavivši iza sebe dvojici gostujućih igrača. U pokušaju da ga dostigne Nović ga ruši i sudac Režan bez oklijevnja pokazuje na bijelu točku. S kreča je precizan i hladnokrvan bio Josip Anić, vratar odlazi u jednu stranu, a lopta u drugu – 2:0. A četiri minute kasnije trebalo je biti 3:0. Nakon oduzete lopte na centru Anić upošljava Vasilja, ovaj ulazi u šesnaesterac gostiju i pronalazi Zdrilića koji s tri metra promašuje vrata gostiju. Pripisat ćemo to mladosti i neiskustvu. U 78. minuti ponovno Jurić okušava svoj udarac, tukao je s 25 metara iskosa malo iznad gostujućeg gola. Kojić je u 82. minuti pokušao smanjiti zaostatak svoje momčadi udarcem s 20-ak metara, ali nije bio precizan. U 88. minuti treći pogodak Zadrana. Anić je izveo korner s desne strane, najviši u skoku je Jerbić koji glavom zakucao loptu u mrežu nemoćnog Stojanova – 3:0. Nakon tri minute sudačke nadoknade u kojima se ništa vrijedno spomena nije događalo na travnjaku, sudac Režan je zaključio ovaj susret.
 
ZADAR        3
PRIMORAC (B) 0




ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 300. Sudac: Roko Režan (Bibinje). Pomoćnici: Goran Agičić (Zadar) i Domagoj Knez (Zadar). Strijelci: 1:0 Jurić (16’), 2:0 Anić (63’-11 m), 3:0 Jerbić (88’). Žuti kartoni: Zdrilić, Jerbić, Anić (Zadar), Colić, Galešić (Primorac). Crveni: –
ZADAR: Pinčić, Muić, Iveljić, Nakić, Anić (od 90’ Butić), Jerbić, Vasilj, Bugarija, Jurić (od 81’ Sušić), Zdrilić (od 89’ Labus), Kulaš. Trener: Marko Pinčić
PRIMORAC (B): Stojanov, Colić, Pedišić, Smokrović, Ješe, Vodopija, Nović (od 84’ Lazarevski), Zelić (od 68’ Kojić), Kušeta, Jurić (od 71’ Galešić), Martinčević. Trener: Jugo Dominis
 


Marko Pinčić, trener Zadra: Dobili smo grupu igrača koja stvara rezultat


– Čestitam svim svojim igračima na pobjedi i maksimumu koji su dali na travnjaku u ovoj utakmici. Zadovoljan sam što smo slavili u jednoj lijepoj nogometnoj predstavi, tj. u lokalnom derbiju. Posebno me zadovoljnim čini činjenica da smo dobili grupu igrača koja stvara rezultt. Kroz posjed lopte i dominaciju dolazimo svojom strpljivošću do prigoda koje su nam donijele već dvije uvjerljive domaće pobjede. Zanli smo da će biti teško protiv Primorca, ali držali smo se dogovora i to nam je na kraju donijelo pobjedu. Naravno, uz sve stvari koje treba pohvaliti ima tu još nedostataka i grešaka koje ćemo radom ispraviti. Sada se okrećemo Slogi i gostovanju u Mravincima koje nas očekuje već u utorak.
 


Jugo Dominis, trener Primorca (B): Skupo su nas koštale pogreške
– Čestitam Zadru i mom kolegi Pinčiću na zasluženoj pobjedi. Iako, rezultatski je ona možda prenaglašena s obzirom što se zbivalo na travnjaku Stanova u ovoj utakmici. Ponovno su nas skupo koštale naše pogreške i loša realizacija. Takav je bo prvi pogodak kada bez veze gubimo loptu što završava pogotkom u našoj mreži. Imali smo tijekom utakmice tri, četiri izrazite prigode, ali nismo ih realizirali. Ponovno smo dobro krenuli i u nastavku, a onda ponovno iz pogreške primamo gol i nakon toga se više nismo mogli vratiti u utakmicu. Nismo odigrali lošu utakmicu, bili smo dobri u polju, ali na kraju se pamti i piše samo rezultat. Definitivno je predamnom još puno posla, prije svega na ispravljanju pogrešaka, a i po pitanju realizacije.
 


Treća HNL jug


3. kolo: Zadar – Primorac (B) 3:0, Hrvace – Kamen 3:1, Neretvanac – GOŠK 1:1, Urania – Neretva 2:1, Zagora – Split 1:1, Vodice – Junak 0:3, Jadran LP – 2:1, Uskok – Sloga 1:2.
 
 


Sudac, daj karton


U 33. minuti zanimljiva i pomalo smiješna scena na Stanovima. Nakon jednog malo oštrijeg prekršaja gostiju pomoćni trener Zadra Josip Butić viknuo je s klupe »Sudac daj karton«, a isto je par sekundi kasnije ponovio i glavni trener Marko Pinčić. Sudac Roko Režan iz Bibinja koji je praktički »na pola puta« između Zadra i Biograda na Moru, igraču Primorca nije udijelio žuti karton. Međutim, molbe s klupe je uslišao udijelivši opomenu Zadrovu strategu Pinčiću. Ispalo je pomalo smiješno, kao da je Pinčić tražio karton za sebe, što sigurno nije. Ali ga je dobio.