Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dolazak splitskog Hajduka u Biograd na Moru prava je fešta od baluna

15.09.2021. 06:54


Sljedećeg tjedna, točnije u utorak 21. rujna biogradski Primorac će na svom travnjaku Kazimir i Silvstar u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa ugostiti splitski Hajduk. Već na prvi pogled jasno je da nas očekuje prava nogometna fešta u kojoj rezultat neće biti primaran. Da ne prejudicirano, Biograjci će sigurno dati sve od sebe za pobjedu, ali treba isto tako ustvrditi da je Hajduk veliki favorit u ovoj utakmici. Najveći dobitnik u ovom dvoboju bit će biogradska publika i svi oni koji dođu vidjeti ovaj nogometni spektakl. Kako bi sve prošlo u najboljem redu, jučer su se iz Uprave HNK Primorac Biograd obratili priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.
»Ruletom kuglica izvučeni su parovi šesnaestine finala Super sport Hrvatskog nogometnog kupa. Nesreća ili sreća, s obzirom na kut gledanja, zadesila je biograjskog trećeligaša Primorca. Ako se gleda rezultatska premoć Hajduka u dosadašnjim međusobnim susretima Hrvatskog nogometnog kupa bio je to težak ždrijeb za Primorac, međutim, ako se gleda iz kuta nogometnog praznika, tada u Biograd dolazi najveći hrvatski nogometni klub, koji u Biogradu i okolici ima cijelu vojsku navijača. Bez sumnje, utorak 21. rujna 2021. godine, u Biogradu je rezerviran za cjelodnevnu feštu.
Primorac i Hajduk su se već dva puta sastajali u Hrvatskom kupu, i to: u sezoni 1993/1994, kada je Hajduk u Splitu slavio 11:0, a zatim u uzvratu koji se igrao u Makarskoj s 4:0, te u sezoni 2003/2004 kada je pod palicom Zorana Vulića rezultat bio prihvatljivih 2:0. Hajdukova pobjeda 11:0 iz prve međusobne kup utakmice ovih dvaju klubova je najveća u klupskoj povijesti Hajduka u natjecanju za Rabuzinovo sunce.
Na Gradskom stadionu Kazimir i Silvestar već su nekoliko dana pripreme u punom jeku. Naime, za očekivanih 2.000 – 2.500 gledatelja, valja osim smještajnih kapaciteta, ispuniti i sve posebne mjere propisane i uzrokovane pandemijom COVID-19.
Stoga se iz samog kluba apelira na gledatelje da osim ulaznica koje će se prodavati po cijenama od 40, 60 i 100 kuna, na ulasku u stadion morat će imati i COVID POTVRDU. Također, za sve one koji ne posjeduju COVID POTVRDU organiziran je punkt za antigensko testiranje gledatelja po cijeni od 50 kuna. Testiranje će se provoditi u ponedjeljak, 20. rujna 2021. godine ispred caffe bara Toni u Shopping centru Bure u vremenu od 15 do 20 sati, te na dan utakmice ispred stadiona na parkiralištu POLJA BURE d.o.o. u vremenu od 11 do 16 sati.
Utakmica je na rasporedu u 17 sati uz prijenos uživo na HNTV-u (Hrvatskoj nogometnoj televiziji), a karte u pretprodaji mogu se kupiti u Biogradu na Moru: caffe baru TONI, caffe baru BALUN i caffe baru OBALA, u Zadru: caffe bar RUBER, u Obrovcu: caffe bar DELFIN, te u Benkovcu: caffe bar MOOD«.