Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

LIGA NACIJA Griezmann i Mbappe za novo slavlje »tricolora« protiv »vatrenih«

15.10.2020. 09:13


U 4. kolu skupine C Lige nacija Hrvatska je sinoć na Maksimiru ugostila Francusku. I doživjela novi poraz unatoč tome što su, pogotovo u drugom poluvremenu, bili potpuno ravnopravan, ako ne i bolji takmac od Francuza. Međutim, kako to obično biva kada igramo s »tricolorima«, »vatreni« jednostavno nemaju recept za osvajanje bodova. Francuze je u vodstvo doveo Antoine Griezmann u 8. minuti susreta. Hrvatska je izjednačila u 65. minuti kada je Nikola Vlašić neobranjivo s 13 metara tjera Llorisa po loptu u svoju mrežu. U 79. minuti Mbappe ponovno dovodi Francusku u vodstvo,a pokazalo se na kraju i za konačan rezultat koji je »tricolorima« donio nova tri boda na njihovom kontu.


Neumoljivi Griezman
Bio je to šokantan početak za »vatrene«. nakon početne dominacije gostiju, u 8. minuti Francuska je došla u vodstvo. Mendy je ubacio s desne strane, Vida kratko odbio samo do Griezmanna koji s desetak metara malo iskosa skida paučinu iz rašlji Livakovićeva gola – 0:1. U 15. minuti Francuska je već mogla viditi s dva pogotka prednosti. Gosti su potpuno izigrali obranu Hrvatske, Martial je odigrao povratnu loptu za Mbappea, a ovaj u mat poziciji tukao pored Livakovićevih vratiju. Igrala se 19. minuta kada je Martial u duelu s Vidom pao u domaćem šesnaestercu, ali nizozemski sudac ostao je nijem. Prvi udarac »vatreni« su prema golu Francuske uputili u 21. minuti. Uremović je ubacio s desne strane, a Lovren glavom tuče preko gola. U 25. minuti Petković je na 25 metra od vrata Francuske izborio slobodni udarac koji izvodi Perišić. Nažalost, lopta je fijuknula malo iznad grede. U 29. minuti velika prilika za vatrene. Vlašić je na lijevoj strani pronašao Perišića koji ulazi u šesnaesterac i povratnom loptom gađa Pašalića koji iz dva pokušaja ne uspijeva svladati Llorisa. U 37. minuti sumnjiva situacija u kaznenom prostoru Francuza, Mendy je u skoku očito igrao rukom, ali sudac Kuipers nije dosudio čisti jedanaesterac za domaćina. Pri kraju prvog dijela, točnije u 45. minuti, Lenglet je na ubačaj Griezmanna glavom tukao malo pored hrvatskog gola.S minimalnom prednošću Francuske otišlo se na odmor.


Bolja Hrvatska
Od prve minute nastavka izbornik Dalić na travnjak umjesto Badelja i Pašalića šalje Kovačića i Brekala. Za razliku od prvog poluvremena, u drugom prvi prijete Vatreni. Vlašić je s 20-ak metara u 53. minuti okušao svoj udarc, lopta nije prošla daleko od Llorisova gola. U 56. minuti kapetan Luka Modrć odlično je prošao kroz kazneni prostor Francuza, ali nitko nije stigao na njegovu povratnu loptu. U 65. minuti Hrvatska je izjednačila. Modrić e osvojio jednu ničiju loptu i s ruba šesnaesterca iskosa uposlio Brekala,a ovaj pronalazi Vlašića. Vlašić prima loptu na 13 metara i vanjskom stranom kopačke neobranjivo pogađa desni kut Llorisove mreže – 1:1. Hrvatska je u nastavak ušla puno odlučnije i to nam je donijelo izjednačenje. U 77. minuti nakon nepostojećeg kornera Pogba s nekoliko metara tuče, Livaković brani. Minutu kasnije Francuska je ponovno u vodstvu. Pogba je u 79. minuti ubacio za Digna na bok koji iz prve šalje loptu za utrčalo Mbappea. Mladi francuski napadač s nekoliko metara zakucava loptu u Livakovićevu mrežu – 1:2. U 86. minuti Hrvatska je blizu izjednačenja, Brekalo je odigrao povratnu loptu za Kovačića koji puca s 18 metara, ali Lloris je na pravom mjestu. U 90. minuti Modrić je odlično uposlio Kramarića koji vrhunski prima loptu, ali udarac nije na toj razini. To je ujedno bila i posljednja prilika na ovoj utakmici.
 
HRVATSKA                     1
FRANCUSKA                     2




ZAGREB – Stadion Maksimir. Gledatelja: 7.000. Sudac: Bjorn Kuipers (Nizozemska). Strijelci: 0:1 Griezmann (8’), 1:1 Vlašić (65’), 1:2 Mbappe (79’). Žuti kartoni: Vlašić, Uremović, Lovren (Hrvatska), Digne, Pogba (Francuska). Crveni: -.
HRVATSKA: Livaković, Uremović, Vida, Lovren, Barišić, Badelj (od 46’ Kovačić), Modrić, Vlašić, Pašalić (od 46’ Brekalo), Perišić (od 78’ Bradarić), Petković (od 61’ Budimir). Izbornik: Zlatko Dalić
FRANCUSKA: Lloris, Mendy, Varane, Lenglet, Digne, Tolisso (od 63’ Camavinga), N’Zonzi, Rabiot (od 74’ Pogba), Mbappe, Griezmann (od 82’ Giroud), Martial (od 63’ Coman). Izbornik: Didier Deschamps