Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Petrović: Dobri temelji za ono što nas čeka

Autor: Roman Morović

14.11.2008. 23:00
Petrović: Dobri temelji za ono što nas čeka

Foto: Zvonko KUCELIN



Peti put ove sezone na konferenciji za novinare nakon utakmice vidjeli smo zadovoljno lice domaćeg trenera Aleksandra Petrovića i posve suprotno raspoloženje gostujućeg trenera, u ovom slučaju Željka Pavličevića. Petrović bez sumnje može biti vrlo zadovoljan, ne samo zbog visoke pobjede i dva nova boda, već i zbog činjenica da je dobio ono što je tražio nakon utakmice s Krkom, a to je bolja reakcija igrača s klupe. Stotinu i deset poena ne zabija se svaki dan, a 63, koliko ih je Zadar postigao u prvom poluvremenu, neke močadi ne uspiju zabiti niti u cijeloj utakmici.
– Odigrali smo briljantno prvo poluvrijeme. Vidjelo se da imamo puno svježine jer mi, za razliku od nekih drugih momčadi, još uvijek nismo okusili taj ritam od dvije utakmice tjedno. Logično je da zbog toga svaku utakmicu željno očekujemo i to smo pokazali i u susretu sa Zagrebom – kazao je Petrović.
Gotovo savršeno prvo poluvrijeme i opće veselje u završnici kada su se svi igrači Zadra upisali u strijelce, nije uspjela ukvariti niti serija Zagreba 10-0 početkom drugog poluvremena. Ipak, zadarskom strategu upravo tih nekoliko minuta može biti upozorenje da se takve stvari u budućnosti ne smiju događati. Jer neće Zadar u svakoj utakmici imati toliku prednost da takve crne rupe bezbolno prebrodi kao što je to bio slučaj u dvoboju sa Zagrebom.
– Zadovoljan sam kako smo odigrali 30-35 minuta utakmice, međutim jedna ozbiljna momčad si ne smije dopustiti tako laganu seriju protivnika 10-0 u prvih nekoliko minuta drugog poluvremena.
Ipak, pišu se dva boda i gleda se naprijed, prema Podgorici, a potom i prema Eurokupu.
– Glavni dio posla smo napravili, u solidnoj smo formi, a koliko ćemo to kapitalizirati u sljedećim utakmicama tek moramo vidjeti. Svjesni smo da je gostovanje u Podgorici, naročito nakon debakla prošle sezone, za nas u ovom trenutku najteže moguće gostovanje iako vjerujem da smo spremni za pobjedu – zaključio je Petrović.
Trener «mrava» Željko Pavličević, iako odbacuje priče o njegovom evntualnom odlasku s klupe Zagreba priznaje da njegova momčad ima velikih problema.
– Prisustvovali smo jednoj briljantnoj utakmici Zadra, naročito u prvom poluvremenu kada su imali preko 70% posto šuta i za dvicu i za tricu. Zadar je igrao svježe, poletno, pogađali su sve otvorene šuteve i do kraja utakmice nisu imali problema sa zadržavanjem visokog vodstva – kazao je Pavličevć koji se potom osvrnuo i na već spomenutu seriju svoje momčadi 10-0 početkom treće četvrtine.
– Kada ih je malo stao šut početkom drugog poluvremena mi smo pokušali malo smanjiti razliku, no u ovoj utakmici apsolutno nismo bili protivnik koji bi mogao ugroziti pobjedu domaće momčadi. Pokušao sam više rotirati tako da i igrači koji nemaju puno prilike igrati osjete ovaj zadarski ambijent.
Iako su u Zadar doputovali bez svog najboljeg igrača Ante Tomića «mravi» zasigurno ne bi imali prevelike šanse niti da je on zaigrao.
– Ne bi se izvlačio na izostajanje Tomića jer je Zadar napravio toliku razliku da bi tu Tomić teško mogao što promijeniti. Odigrali smo izuzetno loše što može biti i posljedica jednog emotivnog pražnjenja nakon teške utakmice sa Samarom u utorak. Zadar je odigrao vrlo kvalitetno, nadahnuto, šuterski vrlo dobro i ja mu čestitam na pobjedi – zaključio je Pavličević.


 LAKŠA OZLJEDA GEČEVSKOG


Kapetan Zadra Todor Gečevski svih svojih 11 poena ubacio je u prvoj četvrtini, a u igri je proveo svega 12 minuta. Razlog je ozljeda prsta, no trener Petrović pojašnjava da se ne radi o nikakvoj ozbiljnijoj ozljedi.
– Gečevski je imao jednu luksaciju malog prsta. Nije ništa strašno i to neće imati nikakve dalekosežne posljedice na njegovu igru – kratko je kazao Petrović.